Kilis Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Ali Eryılmaz, sporun kesinlikle şiddet dili olmadığını söyledi.
Geçen hafta sonunda kendi sahalarında oynadıkları Elazığ Yolspor karşılaşması sonrası çıkan olaylara ile Fenerbahçe’ye yapılan silahlı saldırının üzüntü verici olduğunu ifade ederek, sporun kesinlikle şiddet dili olmadığını belirtti.
Eryılmaz, Elazığ Yol Spor mücadelesinden güzel bir oyuna sonucunda 3-1 yendiklerini ifade ederek, “Kilis Belediyespor olarak sezon başında şampiyonluk hedefleri olan bir takım olarak sezona başladık. Ancak son haftalarda aldığımız beraberlikler neticesinde şampiyonluk şansımızdan biraz uzaklaşmış olduk. Rakibimiz Dersimspor maçlarını kazanarak bu yıl şampiyonluk ipini göğüsledi. Bizler Kilis Belediyespor olarak gurubumuzda şampiyon olan Dersimspor’u alkışladığımızı belirtmek istiyoruz” dedi.
Eryılmaz, Elazığ Yolspor karşılaşmasından sonra saha dışında istenmeyen bir takım olaylar cereyan ettiğini ifade ederek, “Taraftarlarımız ile polislerimiz arasında ufak ta olsa bir arbede yaşanmıştır. Bizler çıkan tartışmaları yatıştırmak için taraftarlarımızı sakinleştirme ve polislerimize ise sükûnetli olmaları yönünde telkinlerde bulunduk. Hatta kendi akrabamdan olan bazı yakınlarıma kendim kaba kuvvet kullanmak zorunda kaldım. Bizler maçtan hemen sonra Elazığ Yolspor yöneticilerini ve takımını akşam yemeğinde ağırladık. Maçtan sonra çıkan olaylardan sonraki görüntüler tamamen çarpıtılmış ve ulusal medyada çok farklı anlatılmıştır. Kilis ve Kilis halkı bunu hak etmiyor. Biz Kilisli olmamız, Kilis Belediyespor ve Kilis halkıyla gurur duyuyoruz. İnşallah önümüzdeki sezon daha duyarlı daha bilinçli ve birlik beraberlik halinde daha güçlü bir takım oluşturarak, Kilis Belediyespor takımını şampiyon yapacağız. İnşallah gelecek yıl ve sezon Kilis Belediyespor takımımızın maçlarına Kilis Milletvekillerimiz ve memleketimizin üst düzey idarecileri de maçlara gelerek, halkla iç içe olurlar. Seyircilerimize örnek olurlar. Maalesef bunu bu sezon görmedik. Sporun dostluk kardeşlik olduğuna sonuna kadar inanmış olan insanlarız. Bakın mesela geçtiğimiz hafta sonunda ülkemizin köklü kulüplerinden Fenerbahçe futbol takımımızın kafilesine silahla yapılan çirkin saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. ‘Spor bir şiddet dili değildir.’ bizler spora gereken desteği sağladığımız vakit dostluk kardeşlik arkadaşlık duygularının pekişeceği inancını taşıyoruz. Sezon boyunca Kilis Belediyespor futbol takımımızın maçlarında bizleri yalnız bırakmayan cefakar vefakar taraftarlarımızı saygı ile selamlıyorum” dedi.