Kilis Ziraat Odası Genel Sekreter Mehmet Ümit Deli, yağışların bu yıl çiftçinin yüzünü güldürdüğünü açıkladı.
Mahsul oranlarında geçen yıla oranla yüzde 100’lük bir artış beklediklerini belirten Genel Sekreter Deli, “Bu yıl yeterli yağış oldu. Çiftçimiz beklenilenin üzerinde mahsul elde edecek. 2014 yılında kuraklık nedeniyle yaşanılan sıkıntılar olmayacak” dedi.
Genel Sekreter Deli, hükümetin de çiftçilere destek olması gerektiğinin altını çizerek, mahsullerde taban fiyatlarının yüksek tutulması gerektiğini kaydetti.
Deli, “Çiftçimizin geçen yıl uğradığı zarar mutlaka giderilmelidir. Bu nedenle mahsul taban fiyatları açıklanırken, çiftçilerimizin mağduriyetleri göz önünde bulundurularak taban fiyatları tespit edilmelidir. Bu konuya istinaden mahsul taban fiyatları olabildiği kadar yüksek tutulmalıdır” dedi.
Genel Sekreter Deli, ayrıca taban fiyatlarında sert buğdayın kilosunu 95 kuruş, ekmeklik buğdayın kilosunun 88 kuruş, arpanın ise kilogram fiyatının 78 kuruş olmasını istediklerini vurgulayarak, “TMO’nun Kilis ili sınırları içerisinde alım yapabilmesini sağlamak için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini ve TMO yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde İlimizde alım yapabilmeleri ve çiftçilerimizin bu konuda mağduriyetinin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılacak.”