Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti ve İyilik-Der tarafından Kilis’te ortaklaşa yürütülen "gıda kolisi" uygulaması kapsamında, barınma merkezleri dışında yardıma muhtaç durumdaki 2 bin Suriyeli aileye gıda kolisi dağıtıldı.
İyilik-Der Kilis Temsilcisi Muhammed Nur Gülen, “Peygamberimizin ‘Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Yeryüzündekilere merhamet ediniz ki gökte bulunanlar da size merhamet etsinler’ hadisinden yola çıkarak İnsana ve insanlığa önem verdiklerini, bu bağlamda da Kilis’teki Suriyeli misafirlerimize kayıtsız kalmadık.. İhtiyaç belirleme çalışmalarında, haneleri teker teker ziyaret ederek tespit edildi. Bu yardımlar Milletimizin tarihimizden, kültürümüzden ve dinimizden gelen yardımseverlik duygusunu bir kez daha göstermiş olduk“ dedi.
Bu gibi yardım ve iyiliklerin devam etmesini temennisinde bulunan Gülen, ayrıca Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti’ne (Ulis-Yar) ve yaptıkları iş birlikten dolayı teşekkür etti.
Uluslararası İslami Yardımlaşma heyeti Genel Müdür Yardımcısı Hişam Aruçi ise, “Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti olarak, Kilis-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığı ile bugün Suriyeli vatandaşlara yaptığımız bu yardımlar amacına ulaştığı için çok mutlu oluyor” dedi.
Uluslararası İslami Yardımlaşma Heyeti Genel Müdür yardımcısı Hişam Aruçi, "Yardım, Suriyeli ailelerin evleri dolaşılarak muhtaç sahipleri tespit edilmiş ve o ailelere gıda kartı verilmiştir. Kart sahiplerine verilerek gıda kartı alanlara gıda kolisi teslim edildi" dedi.
Yardım kolilerinin içerisinde 10 kilo pirinç, 4 kilo şeker, 4 kilo bulgur, 2 kilo sıvı yağ, 2 kilo katı yağ, 1 kilo salça, 2 kilo makarna ve 2 kilo da mercimek bulunuyor.