Kilis’te, 2014-2015 Etkinlik Dönemi Kulüpler Yerel Lig Müsabakaları Beşevler Gençlik Merkezi Satranç salonunda oynanan final karşılaşmaları ile sona erdi.
Final turunda Gençlik Spor Kulübü ile Hürriyet İlkokulu Gençlik ve Spor Kulübü arasında oynanan maçta 6-2’lik skorla gülen taraf Gençlik Spor Kulübü oldu. Bu skordan sonra Gençlik ve Spor Kulübü ligi üçüncü sırda tamamlamış oldu.
Günün diğer maçında ise, Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü ile Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü arasındaki maç ise nefesleri kesti.
Şampiyonun belli olacağı maçta, Gelişim Gençlik maçta 4-2 öne geçmesine rağmen maç sonunda 3.masada Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü’nden Ahmed Arif Akdağ’ın aldığı kritik oyundan sonra skor 4-3 oldu. Birinci masada 4 saat 15 dakika süren Ömer Polat - M.Emir Can maçında Ömer Polat maçı kazanınca takımlar arasındaki sonuçta 4-4 oldu. Şampiyon olması için 1 takım puanına ihtiyaç duyan Endüstri Meslek Lisesi Spor Kulübü bu istediğini alarak yerel satranç liginde 3.kez üst üste şampiyonluğunu ilan etmiş oldu.