Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü sebebiyle bir söyleşi düzenlendi.
Söyleşide İstiklâl Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy’un torunu Edebiyatçı ve Yazar Selma Argon gençlerle bir araya geldi. Üniversitelilerin büyük ilgi gösterdiği programa saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlandı. Ardından Mehmet Akif Ersoy’un yaşam öyküsünü anlatan sinevizyon gösterisi yapıldı.
Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi’nden Öğretim Görevlisi Muhammed Hüküm’ün moderatörlüğünü yaptığı söyleşide Selma Argon, dedesi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, kişiliği, bilinmeyen yönlerini, İstiklâl Savaşı yıllarını, Mısır’da geçen yıllarını anlattı. Argon ayrıca Mehmet Akif’in edebi yönü, medeniyet anlayışı, Akif’in ideal genç tanımı, hatıraları ve Tacettin Dergâhı’nda geçen günlerini ile ilgili bilgiler verdi.
Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon yıllardır il il gezerek Mehmet Akif Ersoy’u yeni kuşaklara tanıtmak için söyleşi programlarına katıldığını, gençler tarafından kendisine ve dedesi Mehmet Akif’e gösterilen ilginin kendisini çok gururlandırdığını söyledi. Argon, “Vatan Şairi ve Milli Şair” olarak anılan Mehmet Akif’in, Türk Milleti’ne bıraktığı en büyük eserinin İstiklâl mücadelesi yıllarından sonra yazılan milli marşımız olduğunu belirtti.
Söyleşi sonunda Selma Argon’a teşekkür belgesi ile çiçeği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bektaş Tepe tarafından verilirken, öğrenciler kitap imzalatmak ve fotoğraf çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.