Kilis Aktif Gazeteciler Derneği tarafından mesleklerinde 50’inci yılını dolduran Gazeteci Ahmet Barutçu ile Reşit Çelebioğlu’na plaket takdim edildi.
Kilis Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Reyhanlı tarafından Turuncu Cafede düzenlenen kahvaltılı toplantıya Belediye Başkanı Hasan Kara ile basın mensupları katıldı.
Kilis Aktif Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Reyhanlı, yaptığı kısa konuşmada, gazetecilerin zor şartlarda çalıştığını ifade ederek, “Bir çok kurumdan haber manasında istediğimiz desteği göremiyoruz. Daha çok kurumlar, sosyal paylaşım sitelerinden haber veya fotoğraflarını paylaşıyor. Bu işten bir çok arkadaşımız rahatsız, çünkü mesleklerini icra etmekte zorlanıyorlar. Kilis’te bulunan gazeteci arkadaşları bir araya gelmek istedik. Mesleklerinde 50’inci yılını dolduran Ahmet Barutçu ile Reşit Çelebioğlu’na plaket veriyoruz” dedi.
Belediye Başkanı Hasan Kara, “İnşallah mesleklerinde 50’inci yılını dolduran arkadaşlarımız 60-70’inci yıllarını da doldururlar, Rabbim sağlık ve sıhhat versin, gerek gazetecilerin habere ulaşma yönünde gerekse diğer konularda bizler elimizden geleni yapmaya hazırız. Kilis’teki gazetecilerin kullanacağı lokal tarzda bir yer temini için çalışma yapacağız” dedi.