Kilis Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile yapılan “Kilis’ten Yükselen Ses” yarışmasının finali yapıldı. Finalde öğrenciler birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.
Lise öğrencileri arasında yapılan finale Kilisli vatandaşlar oldukça ilgi gösterdi. Yüzlerce öğrenci arasından finale kalan 10 öğrenci jüri üyelerinin gözüne girmek için ter döktü. Şarkılarını seslendiren yarışmacılar jüri üyelerinin vereceği kararı merakla bekledi. Yarışma sonucunda Ece Uslu 1.,Fatma Zehra Boybeyi 2. ,Hatice Şenel ise 3. oldu.
Yarışmacılara ödüllerini İl Meclis Başkanı M. Metin Karakuş, İl Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ve Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara verdi. Başkan Kara 1.’ye ödülünü verdikten sonra şunları söyledi:
“Öncelikle böyle güzel bir programın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Böyle önemli yetenekleri ortaya çıkarmak çok önemli. Özellikle Kilis’in musikisinin gelişmesi açısından çok daha önem arz ediyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Kilisli hemşerilerime saygılar sunuyorum."
Ses yarışması finalini izlemeye Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili, Başkan Yardımcıları Mehmet Ali Eryılmaz, Cuma Özdemir, Mehmet Akif Yavuzlu, İl Meclis Başkanı Mehmet Metin Karakuş, Belediye Meclis Üyeleri, daire amir ve müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.