Kilis’in Oylum Mahallesi’nde her yıl Nisan ayının son Cuma günü yapılan ziyarete bu yıl da vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi.
Kilis’te bir çok vatandaş sabahın erken saatlerinden itibaren Şeyh İzzettin türbesini bulunduğu Höyük ve çevresine geldi.
Kilis halkının da geleneksel olarak ziyaret günlerine katılması nedeniyle Oylum Mahallesi’ndeki Höyük’ün bulunduğu alanda yoğunluk yaşandı. Çok sayıda Kilisli, höyüğe akın ederken, geleneksel ziyaret günlerine katılanlar kendi hazırladıkları bulgur pilavı ile lebeniye yediler.
ŞEYH İZZETTİN KİMDİR?
Şeyh İzzettin adıyla da bilinen Yusuf İzzettin’in hayatı hakkında tam bir bilgi mevcut olmamakla beraber, Kilis ve civarında "sahabe" mezarlarının olması nedeniyle, burada yatan kişinin de bir sahabe olduğu düşünülmektedir. Höyük’ün tepesindeki türbenin, 30 yıl kadar önce, köylülerden bir kadının rüyasına giren Şeyh İzzettin’in isteğiyle yapıldığı, hatta ilk yapının yıkıldığı, daha sonra da şimdiki halini aldığı belirtiliyor. Şeyh İzzettin Türbesi, her zaman ziyaret edilebilmekle birlikte, özellikle Nisan ayının son Cuma günü ziyaret ediliyor. Türbe etrafında Kilis’in yemeklerinden olan lebeniye ile etli bulgur pilavı yapılarak ziyarete gelenlere dağıtılıyor.