Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, modern basınçlı bireysel sulama tesisi ve makine ekipmanlarına ihtiyacı olan yatırımcıların, alacakları modern basınçlı bireysel sulama tesisi ve makine ekipmanları ile ilgili hibe başvuru dosyalarını 1 Temmuz 2015 günü mesai bitimine kadar müracaat etmeleri gerektiğini söyledi.
İl Müdürü Songül Kadıoğlu, tarımsal faaliyetler için geliştirilen modern basınçlı bireysel sulama makine ve ekipmanlarının üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, iş gücünü azaltmak ve üretim maliyetlerini düşürerek üreticilerin gelir düzeyinin yükseltilmesi için bireysel sulama makine ve ekipman satın alımlarının desteklenmesine ilişkin, 2015/13 No’lu Tebliğ 03 Mayıs 2015 tarihli ve 29344 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini belirtti.
Kadıoğlu, “Tebliğ kapsamında hibe programına alınan modern basınçlı bireysel sulama tesisi ve makine ekipmanlarına ihtiyacı olan yatırımcılar, alacakları modern basınçlı bireysel sulama tesisi ve makine ekipmanları ile ilgili hibe başvuru dosyalarını 1 Temmuz 2015 günü mesai bitimine kadar İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekmektedir. İl Proje Yürütme Birimi tarafından yapılacak değerlendirmeler sonucunda uygun bulunanlar ilimize ayrılan bütçe tutarı oranında programa alınacaktır. Hibeye esas modern basınçlı bireysel sulama tesisi ve makine ekipmanları alım tutarlarının, KDV hariç yüzde 50’si Bakanlığımız Referans fiyat komisyonunun oluşturacağı referans fiyatları aşmamak şartıyla hibe desteği olarak program bütçesinden, geriye kalan % 50’si ile oluşacak fiyat farkları ve KDV’nin tamamı yatırımcı tarafından karşılanacaktır.İlimiz çiftçileri konu ile ilgili İl Müdürlüğümüz Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğünden, İlçe Müdürlüklerinden ve www.kilis.tarim.gov.tr. Adresinden bilgi alabilirler” dedi.
Kadıoğlu, KDV hariç yüzde 50’si kırsal kalkınma yatırımlarını desteklenmesi programından karşılanacak modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanları listesinde şunlar olduğunu ifade etti:
“Tarla içi damla sulama sistemi kurulması. Tarla içi yağmurlama sulama sistemi kurulması. Tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması. Lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Center pivot sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Tamburlu sistem yağmurlama sulama makinesi alınması. Güneş enerjili sulama sistemleri kurulması.”