Kilis 7 Aralık Üniversitesi öğrencileri, Kilis’in Oylum Köyü’nde her yıl geleneksel olarak Nisan ayının son Cuma günü düzenlenen “Lebeniye Günü” etkinliğine katıldı.
Yöre halkı, büyük kazanlarda pişirdikleri hem adı hem de yemeğin cinsi bakımından Suriye - Halep kökenli yoğurt, et ve pirinçten yapılan bir yemek olan lebeniye ve bulgur pilavını hem komşularına, hem de bu etkinlikten dolayı Oylum’a gelen misafirlere ikram ediyorlar. Gelen misafirler ayrıca tepede bulunan türbeyi de ziyaret ediyorlar.
Sosyal Yaşamı Destekleme Topluluğu’nun organize ettiği, Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Erol’un rehberlik ettiği bu kültür etkinliğinde öğrenciler, Oylum Höyük’ü de ziyaret ederek bilgi aldılar. Höyük ve etkinlik alanının gezilmesinden sonra Oylum Köyü Muhtarı Horik Rıdvan, öğrencileri özel olarak kendi evinde ağırlayarak lebeniye ve bulgur pilavı ikram etti. Lebeniye Günü etkinliğinin, toplumsal yaşamımızdaki kültürleri tanıma ve kültürleri yaşatma bakımından önemli bir yere sahip olduğu belirtiliyor. Bu tür yöresel, geleneksel ve kültürel etkinlikler, öğrencilerin yaptıkları tez, ödev ve araştırmalara da kaynak teşkil ediyor.