11-17 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Ahilik Kültürü Haftası” etkinlikleri çerçevesinde, Ahilik İl Kutlama Komitesi Vali Süleyman Tapsız’ı ziyaret etti.
Ziyarete gelen misafirlerle Valilik Toplantı Salonunda bir süre görüşen Vali Tapsız, Komiteden Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler aldı.
Ahiliğin, toplumsal hayattaki ticari ve ilişkilerdeki öneminden bahseden Vali Tapsız, “Ahiliğin iyi ahlakın, doğruluğun güzel meziyetlerin birleştiği bir sosyo-ekonomik düzen” olduğunu söyledi.
Ahilik kültürünün ve felsefesinin, toplumsal hayatın ortak paydası olan insanı esas aldığını belirten Vali Tapsız, Ahiliğin tüm yönleriyle hayat biçimine dönüştüğünü, başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olduğunu sözlerine ekledi.
Kilis halkının Ahilik kültürünü ve felsefesini benimseyerek, hayatının her aşamasına da bunu yansıttığını belirten Vali Tapsız, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ahilik İl Kutlama Komitesine teşekkür etti.
Vali Tapsız’ı ziyarete Kilis Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Ömer Sevengül, Ticaret İl Müdürü İsmail İncesoy ile oda başkanları katıldı.