Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serkan Hoşcan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki temaslarına, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu Lefkoşa’da bulunan çalışma ofisinde ziyaret ederek devam etti.
Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Serkan Hoşcan ziyarette Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na KKTC Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemlerde Gençlik hizmetlerine ve sportif faaliyetlere verdiği destek ve katkılardan dolayı teşekkür etti. Serkan Hoşcan "Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu yönetim kurulu adına size teşekkür ederim" dedi.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu heyeti kabulünde yaptığı konuşmasında "Ziyaretiniz için teşekkür ederim. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı yapmış olduğum dönemlerde Gençliğe ve Sportif faaliyetlere çok önem verdim. Gençliği olmayan bir milletin ve Devletin geleceği olmaz" dedi.
Eroğlu kabulünde Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu kuruluşunun Türkiye ve özellikle KKTC’de yaptığı çalışmalara değinerek Konfederasyonun çalışmalarını yakından takip ettiğini ve takdir ettiğini ifade etti. KKTC 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu kabulde yapmış olduğu konuşmasında Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkanı Feridun Cevahiroğlu’na da teşekkür etti. Eroğlu, "Feridun Cevahiroğlu bizim ülkemizde eğitim görmüştür. Bizim ülkemizde yetişmiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ve Türkiye’de gençliğin genel başkanılığını yaptığı dönemlerde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini unutmamış ve her fırsatta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Halkının bağımsızlığını desteklemiştir. Kendisiyle her zaman gurur duyuyorum inanıyorum ki önümüzdeki günlerde onun çok daha güzel makamlarda göreceğiz" dedi.