2.Lig Beyaz Grup takımlarından Yeni Malatyaspor’da futbolcular Ali Sakal ve Onur Kalafat, takımın gruptaki şampiyonluk şansını değerlendirdi.
Sezon başından beri şampiyonluk hedefiyle mücadele ettiklerini kaydeden orta saha oyuncusu Ali Sakal, maçlara bu doğrultuda çıktıklarını söyledi.
Önlerinde bulunan maçları tek tek düşüneceklerini belirten Sakal, “Artık maçları tek tek düşünmemiz lazım. Önümüzde 6 maç var. Biz sezon başı şampiyonluk hedefiyle yola çıktık. Bu doğrultuda mücadele ediyoruz. Karagümrük maçına iyi hazırlandık. Şuan her şey bizim lehimize gidiyor. İnşallah bu değişmez. Sezon sonu gülen taraf biz oluruz. Bu takımı bir üst lige taşırız inşallah. Şuan en yakın rakibimizin 2 puan farkla önündeyiz. Takım olarak biz tecrübeli bir takımız. Herkes sahada elinden geleni yapıyor. Bu işi son maça kalmadan bitirebiliriz” dedi.
“İSTANBUL’DA BU KEZ SIKINTI YAŞAMAK İSTEMİYORUZ”
Savunmanın önemli ismi Onur Kalafat ise, bu sezon sıkıntı yaşadıkları İstanbul deplasmanından bu kez sıkıntı yaşamadan dönmek istediklerini ifade etti.
Çok önemli bir maça çıkacaklarını belirten Kalafat, “Bu sezon İstanbul deplasmanlarından sıkıntı yaşadık. Bu kez sıkıntı yaşamak istemiyoruz. Önümüzdeki Karagümrük ve Pendik maçlarını kazanmamız halinde şampiyonluk yolunda büyük bir iş başarmış olacağız” diye konuştu.
Bu sezon bazı maçlarda yedek kaldığı, bunu kafasına takıp takmadığı yönünde sorulan bir soruya Onur, “İllaki yedek kaldığınızda kafanıza takılır. Ancak söylediğim gibi şampiyonluk parolasıyla yola çıktığımız için takımın başarısına odaklandık. Oynasak da oynamasak da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Oynamaya her futbolcu gibi kafamıza taktık ama yılmadan formayı tekrar almak için çalıştık.