Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.
ADD Malatya Şube Başkanı Yunus Millioğulları, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış günü 23 Nisan aynı zamanda kişi egemenliğinden ulus egemenliğine geçtiğimiz gün olması nedeniyle önemlidir.
Bugünün aynı zamanda ulu önderimiz tarafından çocuklarımıza bayram olarak bırakılması da ayrıca anlamlıdır. Ulusal egemenliğimize kavuştuğumuz günü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bayram günü olarak belirlemek ve dünyada hiçbir liderin yapmadığını yapmak yani çocuklarımıza bir bayram bırakmak ancak Mustafa Kemal Atatürk gibi bir lidere yakışırdı. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyorum. Ulusal Egemenliğimizi kazandıranları, başta Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”
MİLLİOĞULLARI’NDAN SÖZDE ERMENİ MESELESİ AÇIKLAMASI
Yunus Millioğulları, sözde Ermeni meselesi hakkında da açıklama yaptı. Türkler ve Ermenilerin yüzyıllarca huzur içinde yaşadığını ifade eden Millioğulları, “I.Dünya Savaşı sırasında Rus Çarının çağrısı üzerine Doğu Anadolu’da Ruslarla birlikte hareket ederek Türklere ve masum Türk köylerine saldırarak binlerce insanımızı katletmişlerdir. Osmanlı Hükümeti de bir tedbir olarak bu bölgede yaşayan Ermeni vatandaşlarını savaştan daha uzak bir bölge olan Suriye ve Lübnan bölgesine zorunlu göçe tabi tutmuştur. Bu göç esnasında Ermeni Osmanlı vatandaşlarından hayatlarını, hastalık, soğuk vb. nedenlerle kaybedenler olmuştur. Bu durum asla bir soykırım değildir. Birleşmiş Milletlerin 1948 tarihli Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Konusundaki Sözleşme, soykırım suçunu tarif etmekte ve hangi yargı kurumlarının buna karar vereceğini açıklamaktadır. Ortada böyle bir karar yokken bu tür söylemler tamamen siyasi ve belli amaçlarla söylenmiş sözlerdir. Bizce üzücü olan ülkemiz içinden bu tür söylemlerde bulunanların olmasıdır. Bize sık sık tarihimizle yüzleşmemizi söyleyenlerin kendi tarihleriyle yüzleşmelerinde fayda olduğu kanısındayız” dedi.