AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın Başbakanımızın Malatya için verdiği müjdeler yeni Türkiye’ye giden yolda yeni Malatya için önemli adımlar olacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Sayın Başbakanımızın 28 Mayıs’ta Malatya’da yaptığı mitinge katılan ve destek olan tüm hemşehrilerime gönülden teşekkür ediyorum. Saatlerce miting alanında Sayın Başbakanımızı beklemenin bir diğer adı yeni Türkiye sevdasıdır. Bu sevdayı, bu davayı hiçbir zaman yalnız bırakmayan Malatyalıların bu vefası ve coşkusu hiçbir zaman karşılıksız kalmayacak ve unutulmayacaktır” diye konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya için çok önemli müjdeler verdiğini söyleyen Çalık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Başbakanımızın, Malatya’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması, kayısıya ihracat desteği verilmesi, dondan zarar gören kayısı üreticilerinin zararlarının karşılanması, yüksek hızlı trenin Sivas-Malatya - Elazığ güzergahının yapılması ve Malatya’nın bölgede merkez yapılması, Onkoloji Hastanesi kurulması ile Eski Devlet Hastanesinin bulunduğu alana yeni bir hastane yapılması konularında müjdeler vermiştir. Sayın Başbakanımızın müjdeleri, yeni Türkiye’ye giden yolda yeni bir Malatya için önemli adımlardır." İkinci bir üniversite kurulmasının Malatya’yı bölgede önemli bir eğitim merkezi yapacağını anlatan Çalık, sözlerine şöyle devam etti:
"Onkoloji hastanesi yine bölgeye hitap edecek bir alt yapı ile Malatya’ya kazandırılacaktır. Eski devlet hastanesinin bulunduğu alana Battalgazi ilçesinde yeni bir devlet hastanesi yapılacak olması hem bu bölgemizin önemli bir eksikliğini giderecek hem de Malatya’da sağlık hizmeti için önemli bir halka olacaktır. Dondan dolayı mağdur olan kayısı üreticimizin zararının karşılanacak olması üreticilerimize rahat bir nefes aldıracaktır. Kayısıya ilk defa verilecek olan ihracat desteği, Malatya kayısısının dünya piyasasında daha güçlü yer almasını sağlayacaktır. Hızlı tren projesinin bölgedeki merkezinin Malatya olması da ilimizin ekonomik ve sosyal hayatına önemli katkı sunacaktır.”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Malatya’ya verilen sözler kısa sürede hayata geçirilecektir. Sayın Başbakanımızın müjdesini verdiği projeler ve diğer takibini yaptığımız projelerin bitirilmesi ile Malatya bölgesinde marka şehir yolunda güçlü adımlarla yürüyecektir. Bu dönem Malatya’nın bayram yılları olacaktır” diye konuştu.