AK Parti Malatya İl Teşkilatı, Darende ilçesini ziyaret etti. Miting havasında geçen ziyarette, vatandaşlar 6-0’a hazır olduklarını ifade ettiler.
7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında AK Parti heyeti çalışmalarını Darende ilçesinde sürdürdü. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ve AK Parti Malatya Milletvekili Adayları Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci’nin yer aldığı ziyarette, vatandaşlar tarafından kurban kesildi.
Darende ilçesi ziyaretinde konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, “İnşallah bu seçimde Darende’den çok yüksek bir katılım ve oy oranı bekliyoruz. Darende’de ilçeler içerisinde oy oranına baktığımızda ciddi destek veriyor. Türkiye için önemli bir seçim. Ortadoğu ve İslam coğrafyası, Avrupa ve dünya barışı için çok önemli” dedi.
AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “13 yıl önce kurulmuş bir parti ve bir genel başkanı var. Bu parti yola çıktığı zaman genel başkanı milletvekili dahi seçilememiş bir partiydi. ’Muhtar dahi olamazsın’ dedikleri Recep Tayyip Erdoğan bu partiyi kurdu ve 12 yıl bu partiyi iktidarda tuttu” diye konuştu.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci de, AK Parti’nin milletin bir umudu olarak kurulduğunu ifade ederek, şunları söyledi:
“AK Parti’nin kurulduğu günden bugüne Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar yapılan hizmetlerin 3 katı büyüklüğünde hizmetler yaptı. 7 Haziran’dan itibaren de artık yeni bir sıçrama yapmak istiyoruz. Bu sıçramayı, 7 Haziran’da vereceğiniz oylarla, yeni bir anayasayla da taçlandırmak istiyoruz. AK Parti’den başka 7 Haziran’dan sonra anayasa değişikliği taahhüdünde bulunan bir başka parti yok. 7 Haziran’da anayasayı değiştirerek, büyümeye katkı sunacağız.”
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar da, Türkiye’de büyük bir devrim yaşandığına dikkat çekerek, “15 seneki Türkiye ile bugün ki Türkiye arasında bir devrim yaşanmışçasına değişimler oldu. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir devrim gürültüsüz, patırtısız, kavgasız, silahsız, kansız yaşanmamıştı. AK Parti hareketi bunu en güzel şekilde gerçekleştirdi ve Türkiye’de vatandaşın bir kılına bile zarar gelmeden, kan dökmeden bir devrim süreci yaşadık” dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, AK Parti olarak her şeyi resetlediklerini dile getirdi. Şahin, “Eski Türkiye adına ne varsa; eğitimde, sağlıkta, ulaşımda, insan haklarında, özgürlüklerde, hanım kardeşlerimizin giyim ve kuşamlarında, camilerimizde okunan ezana, öğretilen Kuran-ı Kerim’e kadar yasak diye addedilenleri elimizin tersiyle attık. Bugün artık milletimizin arzu etmiş olduğu bir ülkeyi hep beraber oluşturduk” ifadelerine yer verdi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık’ta, Darende’nin en çok AK Parti’nin yapmış olduğu Demokratikleşme Paketi’ne oy verdiğini ifade ederek, “Eğitim, sağlık, ulaşım, hepsi bizim vazgeçilmezimiz. Kapalı spor salonlarımız, gençlerimize ve Darende’ye verilen hizmetler. Ama Derende, bu yapılan hizmetlerden ziyade en çok AK Parti’nin yapmış olduğu Demokratikleşme Paketi’ne oy vermiştir. Çünkü 28 Şubat’ı burada çok canlı yaşayan vatandaşlarımız var. Darende’de bir İlahiyat Fakültesi vardı. Onun nasıl kapandığını, yüreğinizin nasıl sancılanarak kapanmasına üzüldüğünüzü biliyorum. Binlerce kere şükürler olsun ki, yine sizlerin sayesinde Darende İlahiyat Fakültesi’ni Malatya merkezde yeniden kurduk. O dönemlerde yaşanan başörtüsü sorunu krizlerini hep birlikte aştık” diye konuştu.
AK Parti heyeti, ilçede esnaf ziyaretinde de bulundu.