AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Eski Malatya’da vatandaşlarla bir araya gelerek, toplantı yaptı. Burada yapılan toplantıda, 7 Haziran seçimlerinin önemine dikkat çekildi.
AK Parti Malatya İl Teşkilatı, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında mahalle toplantılarını sürdürüyor. AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, Eski Malatya’da Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Osman Güder, 7 Haziran genel seçiminin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, Eski Malatya’nın bir kez daha ’AK Parti’ diyeceğine inandığını kaydetti.
Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise, laf üretmediklerini hizmet ürettiklerini ifade ederek, "Malatya ve bölgedeki en güzel kanalı yaptık. Surların temelini attık. Arslantepe ile ilgili dünya çapında bir sunum yaptık. Biz lafla değil, iş ile kendimizi gösteriyoruz. Eski Malatya’da ’ölüm yolu’ diye adlandırılan yolu, huzur yolu yaptık. Eski Malatya’da yapılan çalışmalar Türkiye’ye rol model oldu. Bir üniversite yapılması konusunda gayret gösteriyoruz. Battalgazi Üniversitesi’ni kurmak için çalışmalar yapacağız. Yeşil Kuşak Projesi için adımlar atıldı, Malatya’ya şehir parkını kazandıracağız. Battalgazi’nin bir hastanesi yok. Bununla ilgili gerekli çalışmaları başlattık, Battalgazi Devlet Hastanesi’nin yapılması konusunda çalışmalarımız başlayacak" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan da, genel seçimlere kısa bir süre kaldığını anımsatarak, 28 Mayıs’ta Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Malatya’da miting yapacağını hatırlattı. Özhan, genel seçimden AK Parti’nin güçlü bir şekilde çıkması gerektiğini ifade ederek, "Malatya’da 1,5 aydır her yeri geziyoruz. Bu seçim bizim için, Türkiye için zor bir seçim. Her seçimde zorluk oldu ama bu seçim oldukça kritik. Bu seçimle ilgili tuzaklar kuruluyor ve projeler uygulanıyor. 2002 seçimlerini hatırlayın liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a yasak geldi, lideri yasaklanmış bir parti idi. Ardından kapatma davası açıldı. Milletimiz bunların hiçbirisini umursamadı, sandıkları patlattı ve AK Parti’yi tek başına iktidar yaptı. 2002’de yapılan o devrim, Türkiye’yi huzura götürdü. Yaşam kalitesi ve insan hakları arttı. Hiç usanmadan darbe planlarını hayata geçirmeye çalıştılar, milletimiz yine gereken cevabı en güzel şekilde verdi. Bu müdahaleler kesintisiz devam etti ama milletimiz güçlü bir destek verdi" diye konuştu.
Muhalefet partilerinin projelerinin milletin sayesinde bir kez daha bozulacağını ifade eden Özhan şunları söyledi: “Huzur, barış’ dedikçe kumpasların peşine düştüler. Kasetten bir lider çıkardılar Kemal Kılıçdaroğlu. Milletimiz umursamadı ve yine AK Parti’ye büyük bir destek verdi. Bu projede, ölü doğmuş bir proje oldu. Şu anda eski Türkiye’nin eski aktörü dolaşıyor. Fetullah Gülen’i piyasaya sürdüler. Bu seçim gerçekten çok kritik. Bu seçimde iştahları kabarmış durumda. Bir koalisyon çıkarabilmek için çalışıyorlar. Piyasaya Selahattin Demirtaş’ı sürdüler. Hepsi birleştiler tek bir hedefleri var; ’Olur da biz barajı geçeriz, olur da AK Parti çok kötü bir oy alır, olur da CHP, MHP sandıklardan çok güçlü çıkar, bu da yetmez bizde fazla oy alırız artından belki bir koalisyon olur.’ Milletin desteğiyle avuçlarını yalayacaklar."
AK Parti Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, Eski Malatya’da sulama suyu probleminin ortadan kaldırılması için çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. Şahin, detaylı bir çözümün olması için çalışmalar yapacaklarını ifade ederek, “Beylerderesi ve İnekpınarı denilen mevkide 2 adet ayrı göletin yapılmasına karar verildi. Bu göletlerin yapılmasının ardından bölgedeki sulama suyu problemini kökten çözeceğiz" diye konuştu. 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçime de değinen Şahin, "Önümüzde çok önemli bir seçim var. Milletimizin geride kalan 9 seçim gibi AK Parti’ye büyük bir destek vereceğine inancımız tam" dedi.