Çözüm sürecine sivil toplum desteği sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında 10 ili gezerek, Diyarbakır’a gidecek olan Barış Treni, Malatya’da mola verdi. Barış Treni’ni Malatya Garı’nda, karşılayan Malatya AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Enis Aydoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri misafirlere ev sahipliği yaptı.
AK Parti Malatya İl Gençlik Kolları Başkanı Enis Aydoğan, barış elçilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyerek “Sadece genç nüfusumuzu Avrupa ile kıyaslayacak olursak, birçok Avrupa ülkesinin nüfusundan daha fazla bir sayıya denk geldiğini görmüş oluruz. Avrupa sanayi bakımından gelişmiş ve işgücü açısından zayıf durumda olmakla beraber Avrupa, nüfus olarak her geçen gün eriyen bir birlik haline gelmektedir. Dolayısıyla işgücüne ihtiyaç duyduğu zaman en kolay entegre edecekleri gençler, Türkiye Gençleri olarak görmektedirler. Bu anlamda şunu görmekteyiz ki, Türkiye Gençliğinden korkuyorlar, çünkü Türkiye Gençliği yarın Avrupa’ya gittiğinde ahlaki, dini ve kültür bakımından çökmüş halde olmazsa eğer, kendi ülkemizde misafir konumuna geliriz, düşüncesindeler. Aslında doğru da düşünüyorlar. Fakat bugün gençlerimize baktığımızda hem ahlaki hem de dini bakımdan çöküntü halindeler. Avrupa emeline ulaşıyor, gençlerimiz bağımlılık, özentilik ve ayrımcılık gibi olgularla yok edilmeye çalışılıyor. Ve Avrupa, gençlerimizi ülkelerinde çalışacak birer köle gözünde görüyor” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Yeni Gençlik, Yeni Türkiye ile 2023’ hedefinin herkesin hedefi olması ve bu yolda kararlılıkla devam edilmesi gerektiğini ifade eden Aydoğan, “Bu yüzden biz Yeni Türkiye gençleri olarak birliğimizi dirliğimizi beraberliğimizi kaybetmeden daha çok güçlendirerek, yarınlara umutla bakacak nesiller yetiştirmeliyiz. Yarınlara bölünerek değil bölüşerek devam etmeliyiz. Ayrışarak değil, farklılıklarımızı zenginliğimiz sayarak yarınlara emin adımlarla ilerlemeliyiz” diye konuştu.