7 Haziran seçimlerinde yeniden AK Parti Malatya Milletvekili seçilen Mustafa Şahin, düzenlediği basın toplantısı ile seçim sonuçlarını değerlendirdi.
AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, seçim süreci içerisinde çok ciddi bir çalışma temposu ile bütün teşkilat mensuplarının 7 gün 24 saat varlıklarını göstermeye çalıştıklarını ifade etti. Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Sahadaki bu ciddi çalışmaların sonucunda Malatya’mız çok şükür yüzümüzü ağartacak ilimizde bir milletvekili kaybına mahal vermeden seçimi atlattı. Ben saha da çalışan bütün teşkilattaki kardeşlerimize gönülden teşekkür ederim. Kadir şinas Malatyalı kardeşlerimin oynanan oyunları fark ederek bu kirli oyunun bir parçası olmayan bütün kardeşlerime en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Biz 13 yıl boyunca popülist politika yapmadık. Vesayetçi anlayışa son verdik. Ve tümünü birden de reddettik. Biz yalnız muhalefet grubuyla mücadele etmedik. Bunların içerisinde başta kayıt dışı olarak bize en şedit muhalefeti sürdürmeye çalışan Paralel yapı ve diğer gruplarla mücadele ettik.”
Seçim günü bir okulda sandık görevlisi bayan ile arasında geçen olayla ilgili de açıklamalarda bulunan Şahin, “Okula gittiğimizde teşkilattan sorumlu olan arkadaşlarımız burada bir sıkıntının olduğunu ifade etiler. Adı geçen okulda bir sandıkta asil ve yedek üyeler gelmemiş gelmediği içinde sıkıntı yaşadıklarını söylediler. Bizde o sandığa gittiğimizde sandık başkanı ile konuyu konuşurken mevzuatın vermiş olduğu imkanlar ne ise arkadaşlarımız o doğrultuda hareket etmesi gerekirken ben sandık başkanı ile konuşmaya başladıktan belli bir süre sonra dışarıdan bir hanım efendinin geldiğini gördüm. Gelir gelmez çok sert bir üslupla bize ‘Sandık kuruluna gelmeyenlerin yerine adam atayamazsınız’ dediler. Ben o tartışmanın bizden önce olduğunu öğrendim. Bayan arkadaşımız başka bir partinin görevlisi, çok gerilimli bir ortamda iken ben ‘siz resmi görevli misiniz?’ diye sordum, bana cevap vermedi. Bize agresif bir yapıyla burada bize ‘çıkın dışarı burada ne bekliyorsunuz’ diye ikazda bulununca bizde milletvekili olduğumuzu bildiğini zannederek burada görevimizi yaptığımızı ifade ettik. Arkadaşımız çok baskın bir şekilde devam etti. Orada bir tartışma oldu. İstemediğimiz bir şey, hele hele de hanımlara, bayanlara asla ve asla elin kalkması mümkün değil. Ama orada arkadaşımızın o tatsızlığa neden olması bir önceki yaşadığı tartışmanın neden olduğunu öğrendik. Bize söylemiş olduğu cümleler asla kabul edilemez, bizim evladımız yaşındadır. Bizde çek git deyince sanki darp etmiş gibi algılanmış. Kesinlikle hiç kimseyi bugüne kadar darp etmedik” dedi.