Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen ve yönetim kurulu üyeleri Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’ni ziyaret etti.
Burada açıklama yapan Başkan Geçen, 31 Mayıs Pazar günü Rusya’nın yaptığı baskı ve zulümlere dikkat çekmek için Çeçen Yürüyüşü ve Çeçenistan Direniş Gecesi programı gerçekleştireceklerini söyledi.
Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Yönetim Kurulu üyelerinden Umut Bozkurtoğlu ve Serdar Barut, ziyaretlerinden dolayı Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği’ne teşekkür etti. Sivil toplum örgütlerinin önemine değinen Bozkurtoğlu, “Sivil toplum örgütleri görevlerini yaptıkları sürece bürokrasi ve siyasette de çok şeyin aşılacağına inanan kişilerden biriyim. Malatya’mızda bini aşan sivil toplum örgütümüz var. Belirli sahalarda, belirli meslek dallarında Malatya’ya hizmet ediyorlar. Biz bunların sayısını daha da artmasını temenni ediyoruz. Sivil toplum örgütlerinin asli görevlerini yapmasını ben özellikle arzu ediyorum. Ama şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz. Sivil toplum örgütlerimizin belirli siyasi taraf tutmaları, sivil toplum örgütlüğü kimliğine uymuyor. Sivil toplum örgütleri sivil iradenin tecellisi olması gerekiyor. Eminim zamanla bunu da göreceğiz” ifadelerine yer verdi.
Daha sonra söz alan Anadolu Selçuklu Medeniyet Derneği Genel Başkanı Ayetullah Geçen, Anadolu Selçuklu Ocakları’nın bağımsız, sivil bir dernek olduğunu belirterek, hiçbir partinin arka bahçesi olmadığını kaydetti. Geçen konuşmasına şu sözlerle devam etti:
“Geçmiş yıllarda İslam coğrafyasında yapılan baskı, zulüm ve işkencelerle alakalı birçok çalışma yaptık. Gelecek zamanlarda da bu tür çalışmalarımız devam edecek. İslam coğrafyasında yapılan bu haksızlıkları sivil toplum örgütlerinin mutlaka dile getirmesi lazım. Mısır’da bir haksızlık ve zulüm yaşanmakta, Arakan’da, Patani’de, Myanmar’da, Irak’ta, Suriye’de ve sayamadığımız birçok İslam coğrafyasında maalesef Müslüman’lar haksızlık karşısında mücadele etmeye çalışıyorlar. Bununla alakalı sivil cemiyetler bu zulüm ve işkenceleri mutlaka dile getirmelidir. Yine Rusya’nın bir iç meselesi olarak görünse de bizim kabul etmediğimiz Çeçenistan konusu ortadadır. Çeçenistan’da büyük bir cihadın olduğunu, mücadelenin olduğunu ve orada büyük katliamların, zulümlerin acıların yaşandığı bilinmekteyse de İslam dünyası bunu gündeme getirmiyor.”
Rusya’nın yaptığı baskı ve zulümlere dikkat çekmek için Çeçen Yürüyüşü ve Çeçenistan Direniş Gecesi programı gerçekleştireceklerini belirten Başkan Geçen, “Biz Anadolu Selçuklu Ocakları olarak sadece Mısır, Filistin, Gazze, Suriye’de zulüm olmadığını bütün İslam coğrafyasında baskının, zulmün, çilenin, işkencenin, tecavüzün olduğunu ifade etme anlamında organizasyonlar yapıyoruz. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Arap ülkelerinin yöneticileri dirayetsiz, basiretsiz bir anlayışla mazlum Müslümanların yanında olmaktansa gücün yanında olmayı ve bu haksızlıklara da rıza gösterdiği ortadadır. 31 Mayıs Pazar Günü saat 15.00 Öğretmenevi yanında Çeçen yürüyüşü yapacağız. Yine 31 Mayıs Pazar Günü saat 20.30’da Kanalboyu’nda yer alan Halk Eğitim Merkezi’nde de Çeçenistan Direniş Gecesi icra edeceğiz. Tüm ümmeti Muhammet’in bu programlara katılmalarını özellikle temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.