Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili Adayı Avukat Arif Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında küçük sanayi sitelerinde alt yapı, ulaşım gibi sorunlarını çağdaş bir anlayışla çözeceklerini belirterek, “Katmerleşen sorunlara neşter vuracağız” dedi.
Yıldız, 7 Haziran genel seçim çalışmaları kapsamında eski Sanayi Sitesi esnaflarını ziyaret etti. MHP’li Yıldız, AKP’nin devletin kurumları, milli ve manevi değerler ile vatandaşlar üzerinde oluşturduğu her türlü tahribat onaracaklarını belirterek, "Milliyetçi Hareket iktidarında kuvvetler ayrılığı ilkesinin gereklerini tesis edeceğiz. Korku ve şüphe gibi travmaları toplum üzerinden kaldıracağız. Bu dönem vatandaşlarımız arasındaki ayrışma ve kutuplaşmanın ortadan kaldırıldığı, devlet ile milletin, demokrasi ile cumhuriyetin buluşturulduğu, kurumlar ile vatandaş arasındaki güven bunalımının giderilerek her alanda güvenin tesis edildiği bir dönem olacaktır. Tüm toplum kesimleri ve aktörler arasında uzlaşmanın tesis edileceği bu dönemde yasal ve idari tedbirlerle birlikte yönetim üslubu uzlaşmanın temel dinamikleri olacaktır. Ağırlıklı olarak 2016-2019 yıllarını kapsayacak olan birinci iktidar döneminde, yıllık ortalama yüzde 5,2 büyüme ve 700 bin yeni istihdam sağlanacak, dönemin sonunda gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) 1,1 trilyon dolara, kişi başına milli geliri 13,3 bin dolara, ihracatı 239 milyar dolara yükselteceğiz. İstihdam yaklaşık 29,1 milyon kişiye ulaşacak ve 2014 yılında yüzde 45,5 olan istihdam oranı, dönem sonunda yüzde 47,8’e çıkarılacak” dedi.
Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında vergi sisteminin ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel yapısı dikkate alınarak hazırlanacağını ifade ederek, bu çerçevede yatırım yapanlara, istihdam, üretim ve ihracat artışı sağlayanlara yönelik vergi indirim ve kolaylıklarını içeren bir program uygulamaya koyacaklarını kaydetti. Yıldız, şunları söyledi:
“Üretimi ve ticareti olumsuz etkileyen harç ve damga vergisi gibi işlem vergilerini azaltacağız. Vadeli satışlarda KDV erteleme sistemi getireceğiz. Vergisini düzenli ödeyen vatandaşları ise ödüllendireceğiz. Vergi mükelleflerinin üretim ve ticaretine ilişkin belgelendirdikleri harcamaların gider konusu yapılmasını sağlayacağız. Asgari ücretliden vergi almayacağız, bütün çalışanların gelirlerinin asgari ücret kadar kısmı vergi dışına bırakacağız. Kayıt dışı ekonomik faaliyetler ile kara para elde edilmesine yönelik faaliyetler arasındaki ayrım netleştirilecek ve kara parayla mücadelede ayrı bir strateji belirlenecek.”
“Yeni teşvik sisteminde, bölgesel teşviklerden ziyade, en fazla etkiyi yapacak stratejik sektör ve işletmeler üzerine yoğunlaşacaklarını ifade eden Yıldız, Milliyetçi Hareket iktidarında makine teçhizat yatırımlarını teşvik etmek amacıyla, makine teçhizat alımlarında kredi kullanımında Banka ve Sigorta Muamele Vergisi alınmayacağını kaydetti. Milliyetçi Hareket iktidarında sermayenin tabana yayılmasını sağlayacaklarını belirten Yıldız, “Bizim iktidarımızda çıraklık eğitimi çeşitli araçlarla teşvik edilecek, nitelikli insan gücüne dönük eğitim-sanayi işbirliği politikaları desteklenecektir. Küçük sanayi sitelerinde alt yapı, ulaşım, haberleşme, sağlık, eğitim, depolama, pazarlama gibi hususlar çağdaş bir anlayışla düzenlenecektir” dedi.