Yazıhan Belediyesi’nin “Siz bize değil biz size geliyoruz” sloganı ile başlattığı uygulamanın ilk ayağı Durucasu Mahallesi’nde başladı.
Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, AK Parti Yazıhan İlçe Başkanı Veysel Ateş, belediye çalışanları ve yüzden fazla kanaat önderlerinin katıldığı ilk toplantıda konuşan Yazıhan Belediye Başkanı Nevzat Öztürk, “Durucasu Mahallesi sakinlerine seçim sürecinde en az yılda bir defa bir araya geleceğimizi belirtmiştim. Bu vesile ile mahallelerimizde yapacağımız toplantıların ilkini burada başlatmış bulunuyoruz” dedi.
Mahalle meclisi toplantılarında ki esas unsurun mahalleye giderek konuları paylaşmak ve sorunları yerinde dinlemek olduğunu belirten Başkan Öztürk, “Sizleri bizim belediye tesisinde toplayabilirdik ama bizim esas amacımız yerinde konuları paylaşmak ve sorunları dinlemek, arkasındanda yıllık planımızı yapıp size yaptığımızı da yapmadığımızı da açıkça söylemek. Bir yıldır Rabbim nasip etti sizlere hizmet etme makamındayız. Tabi belediyecilikte bir yıl çok uzun süre değil ama ilçemizin mahallemizin sorunları dertleri hemen acil müdahale edilmesi gereken işler vardı. Sizin için mahallenin sorunları en önemli sorun ama bizim içinde baktığınız da 33 mahalleyi değerlendirmek, herkesin ortak dertlerinden başlamak daha doğru olanıdır. Mahallenin sorunlarını çözmek tamam gerekli ama genele ait işlerden başlamak daha doğru” şeklinde konuştu.
“YAZIHAN İÇİN TEMPOMUZU ARTIRARAK DAHA ÇOK ÇALIŞIYORUZ”
Önümüzdeki yıl içerisinde birçok projeyi paylaşacaklarını belirten Öztürk, “Seçim döneminde projelerimiz arasında Ziraat Bankası’nın ilçemize açılacağı sözünü vermiştik. Ziraat Bankası Şubesi ilçemize açıldı. Sırada Kültür evi, TOKİ, Atlı Cirit Spor Kompleksi, DDY ait olan parkların düzenlenmesi ve Erecek-Epreme Göletlerinin yapılması gibi projeleri var. Biz ne söz verdiysek tutarız” dedi.
Belediyeyi devraldıklarında mevcut personel ile devam ettiklerini ve belli bir tempoda çalışmaları sürdürdüklerini ifade eden Başkan Öztürk, “Bu yıl hava şartları da ağır geçti. Havaların ısınması ile çalışmalarımıza hız vereceğiz. Şu an Yazıhan Merkezinde başlatmış olduğumuz çalışmalar var şimdi değil iki yıl sonra gezdiğinizde göreceksiniz amacımız Yazıhan’ımızı merkez ilçe yapmak Allah nasip ederse iki yıl içerisinde kaliteli hizmetler getireceğiz’’ diye konuştu.
Mahalle sakinlerinin sorularını ve problemlerini tek tek dinleyen Başkan Öztürk gerekli notları alarak mahalleden ayrıldı.