Avukat Bayram Özcan 1 Kasım’da yapılacak olan erken seçim için Malatya’dan CHP milletvekilliği aday adaylığı başvurusunu yaptı.
CHP İl Başkanlığında düzenlenen törende konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, "Milli yas ilan edilmeli"dedi. Kiraz yaptığı konuşmada, ”Terör saldırılarını nefretle ve şiddetle kınıyorum. Sayın Genel Başkanımızın dün ifade ettiği gibi hem terörü lanetliyoruz, hem de kan da beslenenleri aynı şekilde lanetliyoruz. Her hal de bu iki olayda sonra bir Ulusal yas ilan etmede bir zorunluk halini almıştır. Gerçi resmi olarak bir ulusal yas ilan edilmese de ulusun yasta olduğu gerçeğiyle karşı karşıyayız" diyen Kiraz, “CHP olarak hem kanın durması, hem terörün bitmesi açısından üzerine düşen bütün sorumluluğunu yapmıştır. Bugünde ne gerekiyorsa yerine getirmeye hazırdır.”
Kiraz ayrıca suana kadar toplam 10 aday adayın başvuru yaptığını söyledi.
Aday adaylık başvurusunda bulunan Avukat Bayram Özcan ise, ”Öncelikle Dağlıca ’da verdiğimiz şehitlerimiz için taziyelerimi sunarak konuşmama başlamayı planlamıştım, ancak biraz önce Iğdır’dan da kötü bir haber aldık. Maalesef 13 polisimiz şehit olmuş .Türk Milleti olarak hepimizin başı sağ olsun. Acımızı tarif edecek kelime bulamıyorum.
Tüm şehitlerimiz samimiyetten uzak terör politikalarının kurbanı olmuştur ve maalesef bu kötü durum devam etmektedir.
Samimiyetsiz politikaların sonucu onlarca vatan evladı şehit olurken Haziran seçimlerinde meydanlarda AKP için oy isteyen Cumhurbaşkanı yine "400’ü verseydiniz bunlar olmazdı..." diyerek açıkça AKP için propagandası yapmaktadır.
Milli irade 4 partiye de uzlaşın, birlikte meseleleri çözün dediği halde milli iradeyi tanımayan Cumhurbaşkanı halen AKP’ye 400’ü verin demektedir. Cumhurbaşkanı 400 verin yoksa her yer Dağlıca, her yer Iğdır, her yer Cizre demektedir. Aklı fikri Başkanlıkta olan Cumhurbaşkanı AKP’ye oy istediği gibi halkını da tehdit etmektedir. Halbuki Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanı tüm partilere eşit mesafede durmak zorundadır. Erdoğan anayasal görev ve yetkilerinin bilincinde hareket etmeli ve tarafsız olmalıdır“dedi.
Özcan, "Neden CHP? Diye soracak olursanız ”da “CHP savaşarak Türkiye Cumhuriyetini kuran Türk Halkının partisidir. CHP Atatürk’ün önderliğinde Cumhuriyeti kuran Türk Halkının kurucu iradesinden doğmuş olan bir partidir. Ve bu nedenle Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesine ve Cumhuriyete sonuna kadar sahip çıkanların Partisidir” dedi.