Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “Spor tesis sayısının arttırılmasına önem verip, gençlerin spor ile sağlıklı yetişmelerini arzu ediyoruz” dedi. Fındıklı, Malatya’dan milli takıma son 5 yılda gönderilen sporcu sayısının 203 olduğunu kaydetti.
Basın İlan Kurumu (BİK) Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı’ya iadei ziyarette bulundu.
Ziyarette konuşan Fındıklı, yaptıkları çalışmaları özetle anlatark, Gençlik Merkezi’nde tadilat yapıp, yeni eğitim salonları da oluşturduklarını söyledi. Fındıklı, "Tecde ve Yakınca’daki spor salonları hizmete sunuldu. Çavuşoğlu’nda hemen hemen biten Spor Salonu’nu Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devir ettik” dedi.
Fındıklı, özellikle tesisleşme ve tesislerde yenileme çalışması da yaptıklarını, spor tesis sayısının arttırılmasına önem verdiklerini vurguladı. Fındıklı, “Gençlerin spor ile sağlıklı yetişmelerini arzu ediyoruz” şeklinde konuştu.
Fındıklı, lisanslı sporcu sayısının her geçen gün arttığı gibi, milli takıma gönderdikleri sporcu sayısında da sürekli artış görüldüğüne dikkat çekerek, Malatya’dan milli takıma son 5 yılda gönderilen sporcu sayısının 203 olduğunu kaydetti.
Bu arada, BİK Malatya Şube Müdürü Nihat Abacı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi’ye de iade-i ziyarette bulundu. Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Elazığ ve Tunceli, illerinin bağlı bulunduğu TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, yıllar önce amatör spor kulüpleri federasyonu Malatya Başkanlığı görevinde de bulunduğunu hatırlatarak, sporun tabanından gelmiş birisi olarak spor ve sporcunun gelişmesi için çaba gösterdiğini vurguladı.
Nihat Abacı ise, haber ile iştigal ederken yıllardır sporu da takip ettiğini, sporun gençleri zararlı alışkanlıklardan uzak tutması nedeniyle, özellikle salon sporlarının teşvik edilmesinden yana olduğuna söyledi.