Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar, “Belediye ve itfaiye teşkilatı olarak hizmet odağımızda insan var” dedi.
“Binalarda Yangın Güvenliği ve Yönetmelikler” konulu konferans, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Toplantı Salonu’nda düzenlendi. Konferansın açış konuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilciliği Genel Sekreteri Mustafa Raif Uçar, “Ülkemizde ve dünyada yangın felaketi nedeniyle ciddi oranda can ve mal kaybı meydana gelmektedir. Yangın, ne zaman ve nerede başlayacağı belli olmayan ve ne kadar süreceği de önceden kestirilemeyen bir felakettir. Yangından can ve mal kaybını önlemenin birinci koşulu yangının çıkmasını önlemek ve buna uygun tedbirler almaktır” ifadelerini kullandı.
Konferansta konuşma yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hanifi Acar ise şunları kaydetti:
“Belediye ve itfaiye teşkilatı olarak insanı odak noktamıza alarak, vatandaşlarımıza daha güvenli bir yaşam sunma adına bu tür programlar düzenliyoruz. Bizim amacımız binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin uygun şekilde hayata geçirilmesidir. İstiyoruz ki gerek resmi binalarda gerek konutlarda gerekse iş yerlerindeki insanlar, yangın güvenliği noktasında rahat etsinler ve güvenli bir şekilde hayatlarını idame ettirsinler.”
Konferansa Malatya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şefik Şengün ve mühendisler katıldı.