Pazar günü yapılacak olan genel seçimler öncesi seçimlerin güvenilir bir ortamda yapılması temennisiyle adliye önünde toplanan Çağdaş Avukatlar Derneği üyesi bir grup avukat açıklamada bulundu.
Adliye önünde toplanan grup adına açıklama yapan Avukat Tayfur Çakır, “Halkımız önümüzdeki dört yıl boyunca kendisini yönetecek ve yasama yetkisini kullanacak yeni parlamentoyu belirmek üzere sandık başına gidecektir. Seçim, demokratik toplumların kendini yönetecek mekanizmayı belirlediği ve şekil verdiği yegâne yöntemdir. Bu nedenle seçimlerin adil, şaibesiz bir şekilde yapılması ve halk iradesinin sandığa doğru bir şekilde yansıması en az seçimin kendisi kadar önemlidir” ifadelerini kullandı.
Seçim güvenliği konusunda ülkenin sicilinin kendilerini düşündürdüğünü dile getiren Avukat Tayfur Çakır, “Geçmiş yıllarda yaşanan hadiseler nedeniyle yurttaşların zihninde çok ciddi soru işaretleri oluşmakta, seçmenler verdikleri oyun sonuçları etkilemeyeceği ya da boşa gideceği şeklinde bir umutsuzluğa kapılmaktadır. İşte biz avukatlar da bu nedenle parti ayrımı gözetmeksizin ve partiler üstü bir anlayışla seçmenlerin zihninde oluşacak bütün kuşkuları ve kaygıları gidermek ve çıkabilecek olumsuzluklara müdahale etmek amacıyla seçim günü etkin bir şekilde sahada olmayı kendimize görev kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.
Gönüllü yaklaşık yüz avukatla seçim günü sandık başında olacaklarını belirten Çakır, yapılması düşünülen en ufak bir usulsüzlüğe ve hukuksuzluğa karşı duracaklarını sözlerine ekleyerek konuşmasını noktaladı. Grup daha sonra adliye önünden ayrıldı.