AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, muhalefetin göle maya çalarak, bol keseden attığını söyledi.
Çalık, 7 Haziran genel seçimleri kapsamında Öz İplik-iş sendikası, Niyazi Mısri, Rışvanlılar ve Bingöllüler derneklerini ziyaret etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Çalık, 2010 yılında çok önemli bir referanduma imza attıklarını kaydederek, "Sendikal faaliyetlerin daha da artarak, devam etmesini arzu ettik. Sendikal faaliyetlerin artması, dünyada demokratikleşmenin en önemli göstergesidir. Bugün Türkiye’de çalışan 11 milyon işçimiz var, bu işçilerin bir milyonu sendikalı" dedi.
Asgari ücretin üzerindeki vergi yükünün kaldırılmasıyla alakalı Başbakanın talimatıyla çalışmalarının olduğunu ifade eden Çalık, "Asgari ücretin üzerindeki vergi yükü kaldırılmalı. Özellikle çocuk yardımları konusunda destekler veriyoruz. Asgari ücretin belirlenmesi işlemi hükümet tarafından olmuyor. Ama maalesef muhalefet göle maya çalmak adına, söylediği cümleler ya tutarsa misali bol keseden atıyorlar. Bir tanesi ’bin 500’, diğeri ’2 bin’, bir diğeri de ’5 bin’ diyor. Göle çaldıkları maya ile ’milletimizin aklını çelebilir miyiz?’ düşüncesiyle, ortaya bu lafları atıyorlar. Ama bilmeliler ki, muhalefetin bilmediğini düşünerek söylüyorum, asgari ücret 5 işçi temsilcisi, 5 işveren ve 5’de kamu temsilcisinin ortaklaşa yapmış olduğu bir kurul tarafından belirlenmektedir" şeklinde konuştu.
Çalık, çok önemli sessiz devrimler yaptıklarını kaydederek, "2005 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu ve ’sorunun adına ne derseniz deyin, bu sorun benim sorunumdur’ diyerek, başlamış olduğu çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik süreci bizim için çok önemli. Bu süreci sizlerle birlikte götürmek zorundayız. Bunun altından hep beraber kalkmak zorundayız. 30 yıldan beri devam eden bir kardeş kavgası ve kardeş kavgasının sonunda 40 bin tane ölen can var. Bu canların artık ölmemesi için bizler risk aldık ve çok önemli sessiz devrimler yaptık" dedi.