AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’daki eğitim yatırımlarına bu yıl için ilk etapta 30 milyon 588 bin lira ödenek ayrıldığını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, bu yıl programa alınan eğitim yatırımlarına dikkat çekerek, eğitime yapılan yatırımın Türkiye’nin ve Malatya’nın geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi. Çalık, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından derslik ve pansiyon ihtiyacının giderilmesi amacıyla çevre illere ayrılan ödenek miktarının yaklaşık 2-3 katının bu yıl Malatya’ya ayrıldığını ifade etti.
Çalık, Malatya’daki eğitim yatırımlarına bu yıl için ilk etapta 30 milyon 588 bin lira ödenek ayrıldığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 16 derslikli Doğanşehir Anadolu Lisesi için 2 milyon lira, 16 derslikli Şahnahan Anadolu Lisesi için 1 milyon lira, TOKİ Spor Lisesi için 3 milyon 500 bin lira, 2 adet 32 derslikli Yeşilyurt Anadolu Liseleri için 4 milyon 575 bin lira, 300 öğrenci kapasiteli Akçadağ Anadolu Öğretmen lisesinin pansiyonu için 3 milyon lira,200 öğrenci kapasiteli Pütürge Ortaöğretim pansiyonu için 2 milyon lira, Yeşilyurt Anadolu İmam Hatip lisesi pansiyonu için 1 milyon lira,16 derslik ve 200 öğrenci kapasiteli Darende İmam Hatip Lisesi için 5 milyon lira,24 derslikli ve 2 atölyeli Yeşilyurt Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi için 4 milyon lira, 24 derslikli Yeşilyurt Mesleki Teknik Lisesi için 1 milyon 950 bin lira, 16 derslikli Battalgazi Mesleki Teknik Lisesi için 1 milyon 613 bin lira, Akmercanlar Anadolu Lisesi’nin Spor Salonu için 450 bin lira, Battalgazi Kız İmam Hatip Lisesi Spor Salonu için 225 bin lira,20 Mayıs Vakfı Turgut Özal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin atölyesi için 275 bin lira ödenek ayrılmıştır. Yatırımlarla kentin eğitim kalitesi ve kapasitesi önemli derecede artacaktır" dedi.
Çalık, “AK Parti olarak sadece bir ili, bir kente yönelik yatırım yapmıyoruz, 81 ile aynı eşitlikte yatırımlar gidiyor. Birileri mega kent ile uğraşabilir, ama biz büyük Türkiye’yi hedefliyoruz. Aynı anda tüm bölgelerimizi, 81 ilimizi büyütüyoruz. Biz 75 milyon insanımıza aynı anda hizmeti götürüyoruz. AK Parti’nin Kanal İstanbul, 3. Havaalanı ve 3. Boğaz Köprüsü Projelerini engellemek için gezi olayları ile darbe peşinde koşanlar Anadolu insanını kelime oyunları ile kandıramayacağını bilmesi lazım. Hedef 2023 ve 2071 vizyonundan korkanların büyük projelere imza atma cesareti olamaz. CHP, mutlu azınlığın siyaset üzerinde kaybetmiş olduğu hakimiyeti tekrar getirmenin peşindedir, MHP’de bu oyunda vagon olmuştur” diye konuştu.