AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AK Parti iktidarları döneminde tarıma verilen desteklemelerde ilklerin yaşandığını söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını sürdürdü. İnönü Caddesi, Sıtmapınarı ve Akpınar esnaf ziyaretlerinde bulunan Çalık, Malatya İli Süt Üreticileri Birliği’ni de ziyaret etti. Esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelip, uzun süre sohbet eden Çalık, "Bizim için dua edin. Hedefimiz 6’da 6" dedi. Bir vatandaş, Öznur Çalık’ı durdurarak, AK Parti sayesinde ev aldığını ifade etti ve ’Onlar konuşur, AK Parti yapar’ diyerek destek verdi. Yaşlı bir bayan ise, ’Her zaman AK Parti, AK Parti’siz olmaz" dedi.
Sıtmapınarı ziyaretinde küçük bir çocuğu kucağına alan ve uzun süre ilgilenen Çalık, bebeğin kucağından ayrılmak istememesi üzerine bir süre daha ilgilenerek, kucağında salladı. Çalık, Akpınar’da baba dostlarıyla bir araya geldi. Babasından dolayı Akpınar ve Cezmi Kartay esnaflarını çok iyi tanıdığını ifade eden Çalık, eski hatıralarını da tazeledi.
alık, daha sonra Malatya İli Süt Üreticileri Birliği’ni ziyaret etti. Çalık’ı çiçeklerle karşılayan Malatya İli Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, Çalık’ı Malatya’nın annesi ve ablası olarak gördüklerini ifade etti. Kurtoğlu, Malatya’nın sütlerinin pazarlanması için DAP projesi hazırladıklarını kaydederek, "Herkesin yaşadığı yerde doyması ve ürettiği sütü pazarlaması için ciddi bir proje hazırladık" ifadelerini kullandı.
Öznur Çalık, AK Parti iktidarları döneminde tarıma yapılan desteklemelerde ilklerin yaşandığını söyledi. Çalık, "Tarımda, 2002 yılında sadece 1,8 milyar TL destek varken, şu an vermiş olduğumuz destek 10 milyar TL. Daha önce tarıma verilen destek 4 kalemden oluşuyordu, şimdi 52 kaleme tarımda destek veriyoruz. Her alana ayrı ayrı desteklerimiz var. Bunlar sadece ilk kez AK Parti iktidarları döneminde olmuştur. AK Parti iktidarları döneminde yaşatılan bir ilk de, üretici birliklerinin kurulmasıdır" şeklinde konuştu.