AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Türkiye’de geçmiş dönemlerde yapılan ötekileştirmelere son noktayı AK Parti’nin koyduğunu söyledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarına Pütürge ilçesinde devam etti. Çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren Çalık, Pütürge İlçesi’ne bağlı Uzun Koru, Örencik, Murgar, Yamaç, Köklükaya, Teluşağı, Bölünmez, Deredüzü, Karagöl Mahallesi ile Diyarbakır Cüngüş ile Doğanyol ilçesini ziyaret etti. Hasan Baba Kültür ve Sağlık Derneği Hüsükuşağı Cem Evi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Çalık, kendisine iletilen sorun ve istekleri dinledi. Pütürge ilçesinde gitmedik yer bırakmayan Çalık, Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.
Burada konuşan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin tümünün sahada olduklarını, sahadaki eksiklikleri ve sıkıntıları tespit edip, çalışmaların yürütüldüğünü ifade etti. Çakır, istek ve sorunları yerinde tespit ettiklerini kaydederek, "Pütürge, coğrafi olarak çok zor bir bölge. Yaya olarak yürünemeyecek yerlere yol açılmış. Bu yolların daha kaliteli hale dönüştürülmesi önemli, bunun içinde biz, yapılacak çalışmaları programa aldık. Bu çalışmaları, sene içerisinde hızla tamamlayacağız" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık ise, Pütürgeli olmanın hakkını en iyi şekilde verdiklerini söyledi. Çalık, 12 yıllık AK Parti iktidarlarında çok önemli değişiklikler yaptıklarını kaydederek, "Çok önemli işler yaptık. Malatya’dan-Pütürge’ye, Pütürge’den-Nemrut’a bütün yolların yeniden yapılması için 20 trilyonluk bedelle yolları yaptık. Biz iktidara geldiğimizde Hüsükuşağı’nın yolu ve köprüsü yoktu. Köprüleri yaptırdık, içme suyu sorununu çözülmesi için özel bir önem verdik. Eksikler var, onlarda tamamlanacak" ifadelerine yer verdi.
İnsan hak ve özgürlükleri çerçevesinde önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çalık, "Biz, her şeyimizi veririz ama özgürlüklerimizi vermeyiz. Haklarımız ve hukuklarımız konusunda mücadele ederiz. İktidara geldiğimizde yapmış olduğumuz en önemli iş, demokratikleşme süreci çerçevesinde ötekileştirilen ne kadar adam varsa, onların kendi memleketi, ülkesi olduğunu anlatmak bizim görevimizdi. Dersim’de kuyular açarak 15 bin insanı öldüren, katleden zihniyetin altına ateş çaktık ve tamamen ortadan kaldıralım istedik. Dersim’de bunlar olurken, diğer yerlerde farklı mıydı? Her yerde bu zihniyet vardı. O zihniyeti ortadan kaldırmak bizim görevimizdi. Dersim’den, o katliamdan özür dilemek bize, Başbakanıma, Cumhurbaşkanıma nasip oldu. Ama o zihniyetin devamı olan partilerin bunu ruhu bile duymadı. O gün katledilen insanlara bugün hala sahip çıkmayan Dersim’in sahipsiz kızlarına AK Parti sahip çıktı. Dersim’in sahipsiz kızlarına, katledilen kızlarına AK Parti sahip çıktı ve o gün yaşanılanlar ile ilgili ’biz özür diliyoruz’ dedik. Bunu diyen Başbakanım ve Cumhurbaşkanım idi. Buyursun Kılıçdaroğlu’da özrünü dilesin bakalım. Cumhuriyet Halk Partisi sadece bu kadar mı? Yüzyıllık Türkiye tarihinde ötekileştirilen ne kadar insan varsa, onun altında Cumhuriyet Halk Partisi’nin zihniyeti vardır. Kürtçenin yasaklanması da dahil olmak üzere. Aleviler, Kürtler, dindarlar ötekileştirilmiş. Bu kadar ötekileştirilmeye son noktayı AK Parti koydu. Milli Birlik ve Kardeşlik projesini başlattık. Biz bunları yaparken, bugün bunlar üzerinden siyaset yapanlar, kandan beslenenler dahil olmak üzere, iddiayla söylüyorum ki hiç biri AK Parti’nin yaptıklarını yapmamıştır” sözlerini kaydetti.