Topsöğüt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin yürüttüğü “Camiler Evimiz Olsun” projesi yoğun bir ilgiyle takip ediliyor.
Topsöğüt Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği (TEK-DER) Başkanı Nevzat Kaya, proje hakkında bir açıklama yaptı. Kaya, “Bu proje ile halkımız camilere davet edilmekte ve her hafta aynı anda beş camide sohbetler yapılmaktadır. Bu programlara halkımızın yoğun bir ilgisi var” dedi.
Özellikle çocuk ve gençlerin camilerdeki programlara katılımı için yoğun davet çalışmaları yapıldığını söyleyen Başkan Nevzat Kaya, “Camiler Evimiz Olsun projesi ile Topsöğüt’te pazar günü yatsı namazından sonra aynı anda beş camide, beş ayrı programla sohbetler yapılıyor. Sancaktar Camii, Turgut Özal Camii, Hz. İbrahim Camii, Karşıyaka Camii ve Akpınar Camii’nde programlar yılın 6 ayında aralıksız her hafta yapılmaktadır. Malatya’daki çeşitli camilerde görev yapan ilim sahibi hoca efendiler, İlahiyat Fakültesi’ndeki hocalarımız ile Malatya’nın dini kanaat önderlerinin davet edilmesiyle sürdürülen bu programlar, halkımızın yoğun bir ilgisiyle takip ediliyor. Bu programlarda 3 camimizde bayanlara da yer ayrılmış olup her hafta değişik konular işleniyor. Davet edilen hocalar tamamen gönüllü olarak bu programlara geliyorlar. Bu proje için Yeşilyurt Müftülüğümüzden izin alınmış olup, dernek olarak bu programlara sponsor olarak hizmetler yapıyoruz. Duyurular için her hafta afişler basılıyor, bu afişler otobüs duraklarına, halk otobüslerine asılarak halkımızın programlardan haberdar edilmesi sağlanıyor. Özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin camideki programlara katılımı için yoğun davet çalışmaları yapılıyor, konuda herhangi bir fedakârlıktan kaçınılmıyor” ifadelerini kullandı.
“EN BÜYÜK YATIRIM İNSANA YAPILAN YATIRIMDIR”
Geleceğin insana yapılan hayırlı yatırımlarla şekilleneceğini ifade eden Kaya, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Bütün bu programlar, halkımıza ve genç neslimize hayırlı bir gelecek bırakmak adına, ‘Ümmet olma anlayışı’ kavramında bir tuğla olmak gayesiyle yürütülüyor. Çünkü biz bunu Rabbimizin müminlere yüklediği bir sorumluluk olarak görüyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki, en büyük yatırım insana yapılan yatırımdır. Gelecek, insana yapılan hayırlı yatırımlarla şekillenecektir. İnsanı merkez alan bir anlayışla yürüttüğümüz bu çalışmalarda desteğini bizden esirgemeyen halkımıza ve tüm dava arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyor, Cenab-ı Haktan bu çalışmaları her yerde bereketlendirmesini diliyorum.”