AK Parti’li Öznur Çalık’ın, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun yüzde 35 oy hedefini eleştirmesi sonrasında konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz’da Çalık’ı eleştirerek “Yüzde 34 ile siz 2002 yılında tek başınıza iktidar oldunuz. Yüzde 35 aslında küçük bir hedef değildir. Sizin ne kadar küçük düşündüğünüzü gösterir” dedi.
CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz Türkiye ve Malatya gündemini değerlendirdi. Parti il binasında basın toplantısı düzenleyen CHP İl Başkanı Enver Kiraz, ilk olarak Çağlayan Adliyesi’nde şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı anarak yaşanan bu olayı şiddetle kınadıklarını söyledi. Kiraz, “Bir terör eylemi sonucu savcımız aramızdan ayrıldı. Biz her türlü terör eyleminin insanlık suçu olduğunu biliyoruz ve bir an öncede bu terör eylemlerinin son bulmasını diliyoruz” dedi.
Trambüslerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Kiraz, “Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet Çakır’ın hobilerinden birisi gibi görünüyor. Büyük bir ısrarla devreye sokmaya çalıştığı ama bir türlü devreye sokulamayan bir trambüs gerçeği ile karşı karşıyayız” diye konuştu.
Bunun sadece bir başlangıç olduğunu ve ilerde trambüsün daha çok konuşulacağını savunan Kiraz, “Tabi yanan trambüsten sonra kaza yapan trambüslerden sonra şimdide kapıları açılmadığı için kendini dışarı atmak zorunda kalan ya da paniğe kapılıp böyle bir şey yapmak durumunda kalan öğrenciler söz konusu. Tabi camı kıran öğrenci gözaltına alındı. Belki hakkında suç duyurusunda bulunuldu ve belki şuanda serbest ama çeşitli uygulamalarla karşılaşmak zorunda kaldı. Tabi birkaç gün önce yanan bir trambüs var can havli ile böyle bir şey olabilir mi diye o öğrencilerin de paniğe kapılması gayet normal bir durumdur. Şimdi biz soruyoruz o insanın canı mı önemliydi yoksa trambüsün kamu malı olması mı önemliydi?” dedi.
Başkan Çakır’ın açıklamalarını da değerlendiren CHP’li Kiraz, “Başkanın yapmış olduğu açıklama gerçekten içler acısı. Bütün Malatya’nın ibretle izlediği bir açıklama oldu. Özellikle ‘kim olursa olsun kamu malına zarar vermesi yanlıştır, suçtur’ deniliyor. Tabi biz de şunu sormak istiyoruz. Trambüsün camını kırdı diye bir genç hakkında suç duyurusunda bulundunuz, sorgulattınız, hatta cezasını kendiniz vermek istediniz. Peki, yanan trambüste henüz detaylı bir açıklama gelmedi niye yandı pek bilinmiyor. Ama eğer sizin ihmaliniz varsa kimse hakkında suç duyurusunda bulundunuz mu? Kimse göz altına alındı mı? Bunda ihmali olan hiç kimse yok muydu? Bu kamu malı değil miydi? diye sormak istiyoruz. Kamu malına zarar vermenin suç olduğunu elbette biz de biliyoruz, ama hiçbir kamu malı insan canından daha önemli değildir” diye konuştu.
7 Haziran Genel Seçimleri hakkında da konuşan İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun seçimler için yüzde 35 oy hedefi koyduğunu hatırlatarak, “Bu yüzde 35 hedefi gerçekten gerçekçi, ulaşılabilir, kimseyi aldatmayan, kandırmayan hedeflerden birisidir” dedi.
Geçtiğimiz günlerde CHP’nin yüzde 35 hedefini eleştiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık’a da tepki gösteren Kiraz, “Tabi bugüne kadar hem Malatya’yı hem Türkiye’yi kandırmakla meşhur olanlar ya da kandırmayı kendisine görev bilenler Sayın Genel Başkanımızın bu hedefinin küçük bir hedef olduğunu iktidar hedefi olmadığını ifade ediyorlar. Ben de AKP Milletvekili Sayın Öznur Çalık’a da şunu hatırlatmak isterim, yüzde 34’le siz 2002’de tek başınıza iktidar oldunuz. Yüzde 35 aslında küçük bir hedef değildir. Sizin ne kadar küçük düşündüğünüzü gösterir. Algınızın ne kadar küçük olduğunu gösterir. Yüzde 35 aslında sadece başlı başına bir hedef değil Sayın Genel Başkanımızın ortaya koyduğu bir iktidar hedefidir” dedi.