Malatya’nın Darende ilçesinde Şehirarası mevki kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edildi.
Zaviye Mahallesi Şehirarası mevkinde yaklaşık 28 dönümlük alanın kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan ilan edilmesi sonrası Darende Belediyesi tarafından yapılan proje Şehircilik ve Çevre Bakanlığı’na sunuldu.
Bölgenin riskli alan ilan edilmesinden sonra burada yaşayan 38 hane sahibi ile Darende İmam Hatip Lisesi toplantı salonunda bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, konut sahiplerine proje ile ilgili bilgiler verdi. Söz konusu alanın riskli alan ilan edilmesi sonrası burada yapılacak kentsel dönüşü ile ilçenin daha çok gelişeceğini söyleyen Doğan, hak sahiplerinin ise kesinlikle mağdur edilmeyeceğini söyledi.
Zengibar Kalesi ve Somuncubaba Külliyesi girişindeki alanın imara açılmayacağını belirten Doğan, ayrıca kentsel dönüşümün Darende’nin birçok alanında yoğun bir şekilde başlatıldığını kaydetti. Şehir Çarşısı’nın da kentsel dönüşüm ile yenileneceğini ifade eden Doğan, projenin bakanlıkta olduğunu belirtti.
Toplantıda söz alan hak sahipleri ise, konu ile ilgili endişe ve taleplerini iletirken mağdur olmak istemediklerini söylediler. Hak sahipleri, Darende’nin gelişimi noktasında projeye destek verdiklerini ancak haklarının da verilmesini istediler.