Malatya Büyükşehir Belediyesi, Darende ilçesine bağlı değişik yerlerde yol açma, genişletme ve asfaltlama çalışmalarına devam ediyor. Özellikle şiddetli yağışların ardından sel sularının tahrip ettiği yollar da yine finişerle asfaltlanıyor.
Büyükşehir Belediyesi tarafından, Darende ilçe merkezinin en önemli arteri olan Kaymakamlık Caddesi’nin standartlara uygun bir hale getirilmesi amacıyla, öncelikle freze ile kazılarak yolun tesviyesi veriliyor. Freze ile sürdürülen çalışmaların ardından cadde finişer ile asfaltlanacak. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Aşağıulupınar Mahallesi’nde 2 kilometre, Ilıca Mahallesi’nde bir kilometre, Şuğul Mahallesi’nde bir kilometre, Karaoğuz Mahallesi’nde ise 500 metre finişerle asfalt serimi yapıldığı belirtildi. Büyükşehir Belediyesinin, Darende ilçesinde yaptığı çalışmaları değerlendiren Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, muhtarlar ve vatandaşlar Büyükşehir Belediyesine teşekkür ettiler.
Büyükşehir Belediyesi’nin Darende’ye büyük hizmetler yaptığını belirten Başkan Eser, “Biz Büyükşehir olmasaydık bu imkanları nereden sağlayacaktık. Büyükşehir Belediyemiz, Darende’de hemen her noktada yol hizmeti yapıyor. Büyükşehir Belediyesine ne kadar teşekkür etsek azdır. Her yer şantiye, her noktada yol hizmetleri var. Senelerdir yapılmayan yollar yapılıyor. Senelerdir gelmeyen hizmetler vatandaşlarımızın ayağına geliyor. Allah razı olsun, bunları unutmamak lazım. Bu büyük hizmetlerinden dolayı emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.
Şuğul Mahalle Muhtarı Yunus Şahin ise, “Daha önce çamurdan pislikten vatandaş evine ayakları çamur içerisinde gidiyordu. Sağ olsun, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır bize gereken ilgiyi gösterdi ve yollarımızı bu durumdan kurtardı. Mahallemizde yol genişletme çalışması da yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır’a çok teşekkür ederim. Yapılan çalışmalardan çok memnunuz. Her sorunumuza gerekli ilgiyi gösteriyorlar. Her sorunumuz çözülüyor. Mahallemiz temiz oldu” diye konuştu.