29 Mayıs’ta açılacak ve 31 Mayıs’a kadar devam edecek olan El Emeği Göz Nuru Fuarı hakkında basın açıklaması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, fuarda çeşitli ürünlerin sergileneceği, 100’den fazla standın bulunacağını ifade ederek, tüm Malatyalıları fuara davet etti.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ile Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle gerçekleştirilen El Emeği Göz Nuru Fuarı 29-30-31 Mayıs tarihleri arasında kapılarını açıyor.
Fuar hakkında basın açıklaması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Akın, “Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. olarak geleneksel hale getirdiğimiz fuar etkinliklerinin yanında bu yıl daha yeni fuarlarla fuar sayımızı farklı noktalara taşıyacağız” dedi.
29-30-31 tarihleri arasında El Emeği Göz Nuru Fuarı’nın açılacağını kaydeden Sabri Akın, “Bu fuarımız Malatya Büyükşehir Belediyemizin öncülüğünde yine belediyemizin bir kurumu olan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığımız ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de destek ve katkılarıyla Kültür A.Ş. tarafından organize ediliyor. Gerçekleştireceğimiz bu fuarda özellikle İl Milli Eğitim Müdürümüzün kurslarında, Kültür Daire Başkanlığımızın Semt Konaklarında ve Sanat Merkezi’nde yapılan çalışmalar sergilenecek. Fuarda yaklaşık 100’den fazla standımız olacak. Bütün halkımızı Malatya Büyükşehir Belediyesinin yanındaki fuar alanına bekliyoruz” sözlerini kaydetti.
Büyükşehir Belediyesine bağlı sanat merkezlerinde ve mahallelerde bulunan semt konaklarından 5 bin vatandaşın faydalandığını ve güzel ürünlerin ortaya çıktığını belirten Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür Eğitim Şube Müdürü Mükremin Yağbasan, ortaya çıkan ürünleri sergilemek için El Emeği Göz Nuru Fuarı’nı hazırladıklarını kaydetti. Yağbasan, “Kültür A.Ş. tarafından organize edilen bu sergi içerisinde ebru, tezhip, hat, heykel, ahşap oyma ve yapma sanatında elde edilen ürünler, bez bebek, bakır işleme, mefruşat el sanatları, trikotaj dokuma, kara kalem, yağlı boya ve daha sayamadığımız birçok kursumuzda elde edilen ürünleri bu fuarımızda sergileyip, satışa sunacağız” ifadelerine yer verdi.
İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nusret Özmen ise, “El Emeği Göz Nuru sergisine ilçelerimiz de davet edildi. İlçelerimizde açılan kurslarda yapılan ürünlerin sergilenmesi için belediyeyle işbirliği içerisinde bu ürünleri sergileyeceğiz” şeklinde konuştu.