1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde görme ve ortopedik engelli seçmenlerin oy verme işlemlerini kolaylıkla yapabilmeleri için engellilik beyan formlarını vermeleri gerekiyor.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Koordinasyon Şube Müdürlüğü’nce verilen bilgide, engelli beyan formlarının 10 Eylül Perşembe günü mesai bitimine kadar ilgili ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim edilmesi gerektiği kaydedildi.
Engelli vatandaşların sandık başına giderken sıkıntı yaşamamaları için mutlaka engelli beyan formlarını vermeleri gerektiği belirtilen açıklamada, “Görme ve ortopedik engelli vatandaşlarımızın, Yüksek Seçim Kurulu’nun açıkladığı üzere Perşembe günü mesai bitimine kadar, engellilik beyan formu ve kimlik fotokopileri ile bizzat veya bir yakını tarafından ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa başvurmaları gerekmektedir. Muhtarlığa teslim edilmesi durumunda söz konusu formların muhtarlıkça 10 Eylül mesai bitimine kadar ilçe seçim kuruluna teslim edilmesi gerekir. Engelli beyan formlarını veren vatandaşlar, binaların giriş katlarındaki seçim sandıklarında oylarını kullanabileceklerdir. Engelli vatandaşlarımızdan Milletvekili Genel Seçiminde mağdur duruma düşmemeleri için önemle duyurulur” denildi.