Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Malatya’da gerçekleştirdiği mitingin ardından Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz İl binasında açıklamalarda bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak herkesin yüzünün güldüğünü belirten Kiraz, “Adaylarımızın da yüzü gülüyor, çok büyük bir mutluluk yaşıyoruz. Çünkü dün Malatya’da tarihi mitinglerimizden birini gerçekleştirdik bunun onurunu ve gururunu bütün İl Örgütü olarak Malatyalılarla paylaşmak isterim” ifadelerini kulandı.
Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi mitinginin birkaç özelliği olduğunu ifade ederek “Bu seçim dönemi açısından değerlendirdiğimizde bu seçim döneminde bütün siyasi partiler mitinglerini gerçekleştirdiler ama Cumhuriyet Halk Partisi’nin mitingi bütün Malatya’nın da takdir ettiği gibi bir başka gerçekleşti, bir başka coşku, bir başka heyecan vardı” dedi.
Mitinge katılımın yoğun olduğunu aktaran Kiraz, “İktidar partisi de dâhil olmak üzere bütün partilerin mitinginden daha görkemli bir miting gerçekleştirmiş olduk, zaten uzun süredir Malatya’da Türkiye’de Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilginin yüksek olduğunu görüyoruz” diye konuştu.
Malatya’da gözlerin Cumhuriyet Halk Partisi’ne çevrildiğini belirten Kiraz, “Bir ön seçim gerçekleştirmiştik. O ön seçimle birlikte bütün Malatya’da gözler demokratik anlayışımız sayesinde Cumhuriyet Halk Partisi’ne dönmüştü. Daha sonra seçim bildirgemiz açıklandı yine gözler Cumhuriyet Halk Partisi’nin üzerindeydi. Adaylarımızın ve örgütümüzün bu süre içinde ortaya koyduğu aktif çalışma yine dikkatleri Cumhuriyet Halk Partisi üzerine çekmişti ve bu son mitingle beraber dikkatleri daha da ciddi bir şekilde CHP’nin üzerine Malatya’da çektik diye düşünüyorum” dedi.
CuHP İl Örgütü olarak uzun süredir gerçekleştiremedikleri bir mitingi gerçekleştirdiklerini belirten Kiraz, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu mitingin örgütümüzün, partililerimizin, parti tabanımızın ve bize inanan Malatyalıların motivasyonu açısından çok büyük bir önem taşıdığını düşünüyorum, bu tarihi mitingi elbette bize Malatya yaşattı ben bu açıdan bütün Malatya’ya öncelikle Sayın Genel Başkanımızı, Anadolu’nun Kemali’ni, 8 Haziran’ın Başbakanını bağrına bastığı için, coşkuyla karşıladığı için, heyecanla karşıladığı için bütün Malatya’ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”
Bu mitingi gerçekleştirirken örgütün bütün birimlerinin seferber olduğunu belirten Kiraz, “Ben, bize her konuda güç veren ve her konuda bize destek olan Genel Başkan Yardımcımız ve Malatya Milletvekilimiz Sayın Veli Ağbaba’ya teşekkürlerimi sunuyorum. Bütün aday arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum, aynı zamanda il örgütüme, ilçe başkanlarıma, kadın kolları ve gençlik kollarımıza belediye başkanı ve belediye meclis üyelerimize, delegelerimize, partimizin her bireyine sonsuz teşekkürlerimiz sunuyorum” ifadelerini kullandı.
Mitinge katılımı da değerlendiren Kiraz, “Çeşitli rakamlar verilebiliyor, emniyetin rakamları, çeşitli basın yayın organlarının rakamları farklı olabiliyor, benim açımdan sayının 60 bin 70 bin olmasından ziyade bütün partilerden daha coşkulu, bütün partilerden daha yoğun katılımlı miting gerçekleştirmiş olmamız ve Malatya’da dikkatleri çeken bir miting gerçekleştirmiş olmamız önemli. Orada on binlerce insan Sayın Genel Başkanımızı bağrına bastı biz bunun onurunu yaşıyoruz, sayı bir eksik olmuş bir fazla olmuş o önemli değil” dedi.
AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı’nın AK Parti mitinginden sonra 100 bin kişiden bahsettiğini hatırlatan Kiraz, “Biz onun yaklaşık iki katı bir miting yaptık onu artık sizin takdirinize ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum” dedi.
Şu anda iktidara hazır olduklarını ifade eden Kiraz, “İktidar olduğumuzda Malatya’ya bir bakan verilebileceğini genel başkanımızın ağzından duyduk. Biz Malatya’ya olan bu güveninden dolayı da Sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun Malatya’dan büyük bir moral ile ayrıldığını belirten Kiraz, “Genel Başkanımız hem Malatyalılara hem de il örgütüne sonsuz teşekkürlerini ileterek Malatya’dan ayrıldı” şeklinde konuştu.