Fırat Kalkınma Ajansının desteğiyle MAFSAD tarafından yürütülen Uluslararası Malatya Fotokamp Projesi ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında fotoğraf sanatçısı ve yazar Tekin Ertuğ, Malatya’nın Akçadağ ilçesine bağlı Levent vadisine gelerek fotoğraf sanatına yönelik eğitim verecek.
Malatya Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (MAFSAD) tarafından yürütülen 11-14 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacak olan fotokampa fotoğraf sanatçıları gelmeye devam ediyor. Fotokampa katılacak olan yazar Tekin Ertuğ da hem fotoğrafseverlerle buluşacak hem de kitaplarını imzalayacak. Ertuğ, “Bir Anlatım veya Sanat Dili Olarak Fotoğraf” adlı söyleşi de gerçekleştirecek.
TEKİN ERTUĞ KİMDİR?
İlk gençlik yıllarında amatör olarak uzun süre resim ve karikatür yaptı, aynı zamanda edebiyat dünyasına yakın durdu. 90’lı yılların başlarında amatör olarak fotoğrafa başladı. Resmi ve özel, çeşitli kurum ve kuruluşlarda temel fotoğraf eğitimi seminerleri ve ileri düzey fotoğraf seminerleri verdi, atölyeler gerçekleştirdi. Basılı ve sanal ortamda bazı felsefe, yazın ve fotoğraf dergilerinde yazıları yayınlandı. Çeşitli ulusal ve uluslararası fotoğraf yarışmalarında jüri üyesi oldu. Fotoğraf temelli söyleşi, gösteri ve seminerler gerçekleştirdi. Fotoğraf Sanatı Kurumu (Ankara) çatısı altında iki yıldan fazla devam eden ve toplam üç evrede tamamlanan uzun soluklu Kuram ve Kurgu öncelikli bir atölye çalışması yürüttü. Atölye çalışmalarının sonuçları, gösteri, söyleşi ve seminer olarak çeşitli platformlarda fotoğraf dünyasının ilgilileriyle paylaşıldı.