İnönü Üniversitesi tarafından geleneksel hâle getirilen Arguvan Türkü Günleri’nin 7’cisi gerçekleştirildi.
İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “7. Arguvan Türkü Günleri” konserine, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Akyürek, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Malatya Baro Başkanı Av. Enver Han, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.
Konser öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, “Milletleri ayakta tutan, sevgi ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendiren türkülerin, özellikle milletimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Türküler, Türk ekolünde önemli bir yer tutar. Arguvan Türküleri dediğimizde ise bu durum daha da anlamlaşıyor. Dolayısıyla İnönü üniversitesi olarak, kendi kültürümüzün harcını oluşturan Arguvan türkülerini geleceğe taşımak ve bu türkülerin anlamında toplumumuzun kardeşliği için ders çıkarmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.
İki bölümden oluşan etkinliğin ilk bölümünde Türk Halk Müziği sanatçısı Erhan Yılmaz ve Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğrencileri sahne aldı. Kısa bir aradan sonra devam edilen etkinliğin ikinci bölümünde ise Mustafa Özarslan ve Grup Çığyer sahnede yer aldılar. Profesyoneller tarafından seslendirilen Arguvan yöresi türküleri, davetlilerin büyük katılımı ve coşkusuyla dinlendi.
Etkinliğin sonunda 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Mehmet Akyürek ve Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından konserde yer alan sanatçılara çiçek verildi. Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş ve Ankara Arguvanlılar Derneği Başkanı Asım Aydoğdu tarafından ise Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik’e plaket takdim edildi.