MHP Malatya Milletvekili Aday Adayı Hakan Kalkan, seçim çalışmaları çerçevesinde MHP Darende İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti.
Teşkilat Başkanı Hasan Şentürk’ten Darende’nin sorunlarına ilişkin bilgi alan Hakan Kalkan, AK Parti’nin tek başına iktidar olmasına rağmen 13 yıldır sorunları çözemediğini savunarak, “Artık AKP’ye dur demenin zamanı geldi. Şimdi değilse ne zaman?” diye konuştu.
“Şu anda söz konusu olan vatan” diyen Kalkan, “İnşallah Cenabı Allah da müsaade ederse biz üzerimize düşen görevleri el birliği ile yapacağız. Milliyetçi Hareket Partisi iktidarı ile vatandaşımız nefes alacak" dedi.
Kalkan, kendisinin Doğanşehir Sürgülü olduğunu ifade ederek, aday listesinde yer almaması durumunda da Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidarı için sonuna kadar çalışmaya devam edeceği sözünü tekrarlayarak şöyle devam etti :
“Ülkem için ne gerekiyorsa inşallah sonuna kadar yapacağız. Şu an konu Hakan Kalkan veya başka bir şahıs değil. Olay çok değişti, çok farklı bir noktaya geldi. Bencilliğin hiç zamanı değil. Bunu inanarak söylüyorum ve kararlıyım. Vatandaşlarımız merak etmesin MHP olarak hizmeti en iyi noktalarda yaparız. Şu an biz sorunları anlatıyoruz, çözüm yollarını anlatıyoruz, iktidar partisi çıkıyor diyor ki biz de bunları yapacağız. 13 yıldır neredeydiniz? Yapsaydınız, 13 yıldır aklınız neredeydi? Kayısı ile ilgili olarak yaklaşık 1 saatlik bir programda rüzgarlama ve yağmurlama yöntemlerini vurgulayarak, don tehlikesini asgariye indirmek adına projelerimizi açıkladım. Ancak bizden bir gün sonra ilgili genel başkan yardımcısı çıkarak aynı ifadeleri kullanarak anlattı. Sanırsınız muhalefette AKP var."
MHP Darende İlçe Teşkilatı Başkanı Hasan Şentürk de, iktidara karşı mücadele ettiklerini belirterek, "Darende’de 7 bin 500 aile yaşıyor. Bu ailelerin 6 bini kredi borçlu. Korku içerisinde yaşıyorlar. Neymiş istikrar devam etsin. Hükümet bu korkuyu veriyor. Biz olmazsak faizler artar diyor. Araziler ipotekli, taşıtlar ipotekli, evler ipotekli, bankalara her şey teslim edilmiş durumda. İstikrar dedikleri bu olsa gerek. İnanıyorum ki, Cenab-ı Allah bize yardım edecek, vatandaşlarımız bu seçimlerde AKP’yi hükümetten indirecek" dedi.