Malatya Meşale Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, ihtiyaç sahipleri ve öğrenciler yararına Şemsiye Sokak’ta kermes düzenledi.
Kermesin açılışında konuşan Malatya Meşale Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çalhan, Mısır’ın devrik lideri Mursi’nin idam kararına da tepki gösterdi.
Bugün açılan ve 23 Mayıs’a kadar devam edecek olan kermesin açılışına, Malatya Meşale Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Malatya Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı. Malatya Meşale Derneği Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Çalhan, kermeslerini ihtiyaç sahipleri ve fakir öğrenciler yararına düzenlediklerini belirtti.
Meşale Derneği Salih bir gençlik, ahlaklı, fikir ve zihinsel olarak donanıma sahip bir neslin, bir toplumun inşası ve imarı noktasında eğitim kültür faaliyetlerini sürdürüyor. Sosyal sorumluluk olarak, ihtiyaç sahibi insanlarımızın ihtiyaçlarını da karşılamak zorundayız. Onlara maddi imkan sağlamak, burs ve kırtasiye ihtiyaçlarını gidermek noktasında faaliyetlerimiz devam ediyor, bu kermesimizi de bu amaçla açtık. Emeği geçen üyelerimize, hanım ablalarımıza, kardeşlerimize çok teşekkür ediyoruz. Halkımızı da bu hayır çalışmasına davet ediyoruz” diye konuştu.
Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’ye verilen idam kararına da tepki gösteren Başkan Çalhan, yarın bu kararı protesto edeceklerini söyledi. Çalhan, “Dünyanın gözü önünde 7 bin yıllık Mısır firavun sisteminin tarihinde ilk defa bir halk kendi geleceğini tayin etme noktasında bir irade gösterdi. Maalesef dünyanın gözü önünde halkın teveccühü, takdiriyle seçilmiş bir cumhurbaşkanını cunta rejimiyle, darbeyle düşürülüyor. Bu zulme ortak olan, bu zulme destek veren, bu zulme sessiz kalan herkesi protesto ediyoruz. Özellikle burada demokrasiden, insan haklarından, özgürlükten dem vuran Batı, bir kez daha demokrasiyi katletti, idam etti, sınıfta kaldı. Batı’nın gerçek mayası, karakteri, sicili ortaya çıktı. Fakat biz Malatya’da Müslümanlar olarak, Malatya sivil inisiyatifi olarak insanların inançlarına, değerlerine, halkın tercihine, teveccühüne uzanan her türlü girişimin karşısında olduğumuzu, bu karşı duruşumuzu da yarın öğle namazına müteakip Yeni Camii yanında halkımızla birlikte protesto edeceğimizi bildiriyorum” ifadelerini kullandı.