Malatya’da yaptığı sosyal yardımlarla öne çıkan İşadamı Reşat Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi seçimlerine hazırlandığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu söyledi.
Malatya’da özellikle eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı birçok yardım ve desteklerle halkın da teveccühünü kazanan işadamı Reşat Erdoğan, son zamanlarda bazı partilerin, ismini kullanarak Büyükşehir Belediyesi seçimlerine hazırlandığı yönünde yalan söylemler ortaya attıklarını belirterek, bunun kesinlikle yalan olduğunu söyledi. Bu iddiaları ortaya atan adayların amaçlarının Malatyalıların kendisine gösterdiği teveccühü istismar etmek olduğunu belirten Erdoğan, “Söz konusu kişiler, ne beni, ne davamı, ne de ahlâk ve fazilet anlayışımı temsil etmektedirler. Duvarlardaki afişlere de yazdığımız gibi: “Ülküm Ülkem, Sevdam Malatyam, Ülkümü de Sevdamı da Kimseye Sermaye Yaptırmam” dedi.
İşadamı Erdoğan, “Kıymetli hemşerilerimin, dünyevi hiç bir beklentide bulunmaksızın yapmış olduğum hizmetleri, birilerinin şeref ve haysiyetlerini ayaklar altına alarak, gayri ahlaki bir şekilde kullanmaya çalışmalarına itibar etmeyeceğine olan güvenim sonsuzdur. Sizin güveninize layık olmak ise benim boynumun borcudur” diyerek, şuana kadar yaptıkları hizmetleri vekil olarak değil, asil olarak devam ettireceğini daha önce de belirttiğini dile getirdi.
Erdoğan, bu konuda hali hazırda neler yaptığını ve geleceğe dair projelerinin de neler olduğunu ayrıntılı bir şekilde 5 Haziran’da katılacağı bir televizyon programında kamuoyuyla paylaşacağını ifade etti.