Malatya Judo takımı Bay ve Bayan Kata Takımlar mücadelesinde hem bayanlar da hem de erkekler de Türkiye üçüncüsü olarak iki kupa ile Malatya’ya döndü.
Türkiye Üniversiteler arası Spor Federasyonu 2015 yılı faaliyet programında yer alan, 15 - 18 Nisan 2015 tarihleri arasında Karabük ilinde yapılan Üniversiteler arası Türkiye Judo Şampiyonasında, İnönü Üniversitesi adına yarışan Kübra Akbayır, Necla Zeynel, Enes Akpınar , N. Harun Özyürek, Caner Kabala ve Vasif Memmedov Bay ve Bayan Kata Takımlar mücadelesinde hem bayanlarda hem de erkeklerde Türkiye üçüncüsü olarak iki kupa kazandılar.
Alınan bu başarıyı Malatya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ile paylaşan sporcular ve antrenörleri Adem Şimşek, Özgür Eken, Haydar Güler İl Müdürlüğünün destekleri sayesinde aldıkları bu başarıdan memnuniyetlerini dile getirerek Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkür ettiler.
İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı ise, “Judo branşında göreve yeni başlayan antrenörümüz Adem Şimşek ile beraber ilimizde Judo daha da aktifleşerek hızlı bir süre içerisinde çok başarılı yerlere geleceğine inanıyorum. Biz İl Müdürlüğü olarak Judo branşına ve tüm judo antrenörlerimize destek vermeye devam edeceğiz. Umarım Judo’dan da Milli Takıma daha çok sporcu veririz. Şahsım ve kurumum adına Üniversiteler arası Türkiye Judo Şampiyonasında hem bayanlarda hem de erkeklerde Türkiye üçüncüsü olan sporcularımız Kübra Akbayır, Necla Zeybel, Enes Akpınar , N. Harun Özyürek, Caner Kabala ve Vasif Memmedov ve antrenörlerimiz Adem Şimşek, Özgür Eken, Haydar Güler’i tebrik ediyor. Başarılarının devamını diliyorum’’ dedi.