Bu yıl 6’ıncısı düzenlenecek olan Malatya Uluslar Arası Film Festivali istişare toplantısı Vali Süleyman Kamçı başkanlığında gerçekleştirildi. Vali Kamçı, toplantı sırasında film festivali sponsorları Büyükşehir, Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyelerinin sağladıkları katkıların bedelini arttırdı.
Bugüne kadar beş kez gerçekleştirilen Uluslararası Film Festivalinin altıncısının düzenlenip düzenlenmeyeceğine dair görüşlerin alındığı istişare toplantısı Hilton Hotel’de yapıldı.
Vali Süleyman Kamçı başkanlığında düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri katıldı.
Bugüne kadar düzenlenen film festivallerinden oluşan slayt gösterisinin ardından konuşan Vali Yardımcısı Ömer Dağdeviren, film festivallerinin son beş yılını değerlendirdi.
Film festivali hazırlıkları sırasında ulusal, yazılı ve görsel medyaya reklam bütçesinden ödenen hiçbir ücretin olmadığını belirten Dağdeviren, medyada çıkan haberlerin tamamının haber niteliği taşımasından dolayı, basın kuruluşları tarafından muhabirleri aracılığıyla elde edilen bilgilerden oluştuğunu ifade etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, film festivalinin beş yıl içerisinde ivme kazandığını buna rağmen eksikler olduğunu, seyirci anlamında katkı sağlanması gerektiğini kaydetti.
Vali Süleyman Kamçı ise, film festivalinin ana sponsorluğunu Büyükşehir Belediyesinin yaptığını, diğer sponsorların ise Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri olduğunu hatırlatarak, beşinci uluslararası film festivaline 300 bin lira katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesinin bu yılki katkısını 350 bin, 100 bin lira katkı sağlayan Yeşilyurt ve Battalgazi belediyelerinin sponsorluk bedelini ise 150 bin liraya çıkardığını deklare etti.