Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Doğanşehir’e bağlı Kurucuova Mahallesi’nde yeni yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor.
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, ekiplerin Kurucuova Mahallesi’nde yaklaşık 14 kilometrelik bir çalışması yaptığı, 4 metre genişliğindeki yolların 8 metre genişliğine çıkarıldığı, kritik noktalarda ise yol genişliğinin yer yer 10 metreye çıkarıldığı belirtildi. Açıklamanın devamında, “Kurucuova Kalecik Sokak’ta 700 metrelik yeni yol açma ve yol genişletme çalışması yapan ekipler, yine Kurucuova’ya bağlı Kırbayır Sokak’ta 4 kilometrelik yol genişletme çalışması, Yeşilova Sokak’ta 5 kilometrelik yol açma ve genişletme çalışması ile Mestikolar Sokak’ta 4 kilometrelik yol açma ve genişletme çalışmaları yapıyor. Yollarda ilk olarak viraj düzeltmeleri, şarampoller yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dere yataklarına çeşitli çaplarda beton büzler de yerleştirdi. Alt temel malzeme serim işinin devam ettiği çalışmaların sonunda yollarda sathi kaplama asfalt çalışması yapılacak” denildi.
Kurucuova Mahallesi’nde yapılan çalışmalarda Büyükşehir Belediyesi ekiplerine destek veren Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük, yapılan çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’a teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi’nin, Doğanşehir’in birçok noktasında önemli işlere imza attığını belirten Başkan Küçük, “Doğanşehir’de büyük işler yapılıyor. Kurucuova Mahallemizde yapılan çalışmalar takdire şayan, Bu mahallemizde yeni yol açma çalışmaları, yol genişletme çalışmaları, altyapı çalışmaları yapılıyor. Bu çalışmaların devamında birinci kat asfalt çalışmaları yapılacak. Polat Mahallemizde sıcak asfalt çalışmaları yapılıyor, çok güzel işler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdir ediyorum. Bütün ilçe belediye başkanlarıyla görüşüyoruz. Yol hizmetleri noktasında Büyükşehir Belediyemizin önemli çalışmalar yaptığından hem fikiriz. Güzel ekipler kurulmuş. Çok azimli çalışıyorlar. Bu ekiplerden insanlar razı. Bu çalışmalardan dolayı tekrar emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Kurucuova Mahallesi’nin 14 sokaktan oluştuğunu belirten Muhtar Hasan Biricik ise, “Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Çakır olmak üzere yollarımızı yapan Büyükşehir Belediyesi yöneticilerine ve çalışanlarına teşekkür ediyorum. Doğanşehir Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi el ele verdiler, sorunlarımızı çözüyorlar. Mahallemiz 14 sokaktan oluşuyor. Kış şartlarında ulaşım sorunları yaşıyorduk. Yıllardır yollarımızda asfalt yoktu. Şimdi muazzam çalışmalar yapılıyor. Ne kadar teşekkür etsek azdır” ifadelerini kullandı.