Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (MASKF) Başkanı Seyfullah Özdemir, Yeşilyurt Kiraz Festivali kapsamında organize edilen futbolu turnuvasını başlattıklarını söyledi.
Malatya amatör futbolda devam eden ligler ve Yeşilyurt Kiraz Festivali Futbol Turnuvası ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Seyfullah Özdemir, Malatya amatöründe ufak tefek bazı sıkıntıların dışında güzel bir sezonun yaşandığını ifade etti.
Alt grupların yüzde seksenini bitirdiklerini kaydeden Özdemir, “Alt gruplarımızı bitirdik. Sadece u-13 grubumuz var. Onun da önümüzdeki hafta finalini oynatacağız. Malatya şampiyonunu belirleyip gruplara göndereceğiz. 2 Amatör Küme Büyükler Ligimiz devam ediyor. Onu da Haziran’ın ortalarında bitireceğiz. Gruplarda bu sene biraz başarısız olduk. Çok istememize rağmen takımlarımız ikinci kademeye geçemedik. Amaç turnuvalara katılmak. Yani oraya gidip illaki Türkiye şampiyonu olacaksın diye bir şey yok. Tabi bu da lazım ama önemli olan katılım” diye konuştu.
"KİRAZ FESTİVALİ FUTBOL TURNUVASINI BAŞLATTIK"
Yeşilyurt Kiraz Festivali kapsamında ikincisi organize edilen futbol turnuvasını açılış seremonisini gerçekleştirdiklerini de belirten Özdemir, spora verdiği katkılardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a teşekkür etti.
Bu organizasyonun kulüplere maddi yönden de destek sağladığını belirten MASKF Başkanı Özdemir, “Kiraz festivalimize de bir anlam katmak için bu turnuvayı düzenliyoruz. Geçen sene 12 takımla yaptığımız turnuvayı bu yıl 12 takımla yapıyoruz. Çok büyük bir katılım var. Buraya katılan kulüplerimizin tamamı semt kulüpleri. Yeşilyurt Belediyemizin kulüplerimize katkı amaçlı yaptığı bir turnuva. 25 Mayıs itibariyle turnuvamızı başlattık. İnşallah centilmence maçlar olur. Ben katılımcı takımlara başarılar diliyorum. Sayın Hacı Uğur Polat’a da teşekkürlerimiz sunuyorum” dedi.