4. Malatya Anadolu Kitap Fuarı’nda kitaplarını imzalayan Moritanyalı İslam düşünürü yazar Muhammed Muhtar eş-Şankıti, Malatya’nın özel bir şehir olduğunu söyledi.
Malatya’ya ilk kez 3 yıl önce geldiğini ve konferans verdiğini belirten Şankıti, “Kitap fuarına ikinci gelişim nedeniyle çok mutlu ve sevinçliyim. Bu özel şehirde, Malatya gibi mükemmel bir şehirde ve saygıdeğer insanlarla kitap fuarında birlikte olduğumdan dolayı çok mutluyum. Bu yıl daha da mutluyum. Çünkü gördüğüm kadarıyla, daha sistematik, 300’den fazla yayınevinin katılımı, 100 binlerce insanın ziyaret edeceği bu fuarın Türkiye’deki mevcut yönetimin önderliğinde ve belediyenin sorumluluğunda kurulmuş olması, beni son derece mutlu ediyor” dedi.
“BİZ ‘OKU’ ÜMMETİYİZ”
Kitap fuarının ilme verilen önemi gösterdiğini kaydeden Muhammed Şankıti, şunları söyledi:
“Biz ‘Oku’ ümmetiyiz. ‘Oku’ ümmeti olduğuna şahitlik eden bu çalışmanızı gördüğüm için daha çok mutlu oluyorum. Bu sizin de ilme verdiğiniz önemi gösterir. Çünkü Türkiye Müslüman bir toplum. Size de oku toplumuna ve ondan oluşan medeniyete yaptığınız çalışmalarla katkıda bulunduğunuz için teşekkür ederim.”