Geçtiğimiz günlerde kentin tanıtımının yapılması adına aralarında Bakanlıkların temsilcileri ile STK’ların yer aldığı Malatya Tanıtım Grubu, AK Parti Malatya Milletvekili adaylarını ağırladı.
Dublee Tree By Hilton otelde düzenlenen toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Milletvekili adayları Av. Bülent Tüfenkci ve Av. Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Tanıtım Platformu üyeleri katıldı.
Toplantının açılışında konuşan tanıtım platformu sözcüsü Murat Karaca, amaçlarının Malatya’nın tanıtımı olduğunu ifade ederek siyasilerden de bu konuda destek istedi.
Turizmci Mehmet Fendoğlu’nun moderatörlüğünde devam eden toplantıda daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, tanıtım platformunun kuruluş amacının çok güzel olduğunu belirtti. Malatya için ne yapılabilir denildiğinde siyasiler olarak bunun alt yapısını hazırlayacak bir platformun oluşmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Çalık, “Devlet ile milletin bir arada olduğu bir platform olmuş Malatya için” dedi.
Siyasiler olarak tanıtım platformunun taleplerini her zaman alacaklarını belirten Çalık, Türkiye’de 12 yıllık AK Parti iktidarında tüm alanlarda olduğu gibi turizmde de çok önemli çalışmalara imza atıldığını söyledi. Türkiye’de artık sadece deniz ve güneş turizmi değil doğa, inanç ve kültür turizminin de olacağını herkesin gördüğünü söyleyen Çalık, “Turizmin olmazsa olmazlarında ulaşım konusunda Malatya çok önemli yollar kat etti. Hem hava yolunda hem karayolunda, nasip olursa deniz yolu dediğimiz Karakaraya Barajı’na geminin gelmesi ile birlikte deniz yolu da bir şekli ile turizm için kullanılacak araçlardan biri haline gelecek” dedi.
Yatırımcıların bir yere yatırım yapmayı düşündüklerinde ilk olarak o bölgenin ulaşımına baktığını hatırlatan Çalık, Malatya’nın hem ulaşım hem de 5 Yıldızlı otelleri ile belirli bir düzeye geldiğini ifade etti. Çalık, ayrıca havayolunda da Ankara seferlerinin arttırılacağını söyledi.
Çalık’ın konuşmalarının ardından adaylar, Nurettin Yaşar ve Bülent Tüfenkci de söz alarak Malatya’nın turizm ve tanıtımına dair düşüncelerini paylaştılar. Toplantı daha sonra üyelerinde düşünceleri ile son buldu.