Bölgesel Amatör Lig 3. Grup’ta küme düşmeme mücadelesi veren Malatya Yeşilyurtspor, sahasında Şehit Kamil Belediyespor’u maçın sonlarına doğru bulduğu golle 1-0 yendi.
Yeşiltepe 1 Nolu sahada Alpaslan Şen, Yakup Bulut, Erhan Tuna hakem üçlüsünün yönettiği müsabakaya oldukça etkili başlayan Malatya Yeşilyurtspor, forvet oyuncularıyla birçok net gol pozisyonundan sonuç alamadı. Malatya Yeşilyurtspor’un baskılı oyunu 85. dakikada sonuç verdi. Tecrübeli oyuncu Fuat Bican güzel bir golle takımına 3 puanı getiren golü kaydetti. Maçta başka gol olmadı ve Malatya Yeşilyurtspor, rakibini 1-0 yenerek ligde kalma adına önemli bir 3 puanı hanesine yazdırdı. Konuk takım Şehit Kamil
Belediyespor, 75’inci dakikada kırmızı kartla bir futbolcusu oyundan atılınca maçın son 15 dakikasını 10 kişi oynamak zorunda kaldı.
Maçın sonrası konuşan Yeşilyurtspor teknik sorumlusu Mustafa Taşar, stresli bir 90 dakika oynadıklarını, galip geldikleri için çok mutlu olduklarını söyledi. Aldıkları galibiyetle biraz rahatladıklarını belirten Taşar, “Bu galibiyetle biraz olsun rahatladık. Önümüzdeki iki maçı da kazanıp bu ligde kalacağız” dedi.
Yeşilyurtspor Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Sağlam ise, çok zor bir maç olduğunu, çok önemli bir 3 puan aldıklarını kaydetti. Sağlam, “Bu sezon iyi bir kadromuz olmasına rağmen çok zorlandık bu ligde. 90 dakika tek kale oynadık. Çok stresli bir maç olmasına rağmen son dakikada bulduğumuz golle galip geldik. Allah’ın izniyle bu takımın önü açık. Ligde kalacağız. Bundan da hiç şüphemiz yok” diye konuştu.
Takımı adına oldukça kritik bir gole imza atan Fuat Bican da, galip geldikleri için mutlu olduğunu söyledi. Son haftalarda çok stresli maçlar oynadıklarını belirten Fuat, “Çok stresli bir maç oynadık. Son haftalarda çok stresli maçlar oynuyoruz. Kazanmamız gereken bir maçtı ve kazandık. Allah da bugün bize yardım etti. Son dakikada bulduğumuz golle umutlarımız son haftalara taşıdık. İnşallah Elbistan’da da iyi bir sonuç alırsak ligde kalmayı garantileriz” ifadelerini kullandı.