23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm ülkede olduğu gibi Malatya’da büyük bir coşkuyla kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95. yıl dönümü nedeniyle sabah ilk resmi tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın koltuğuna oturan Sudenaz Demir isimli öğrenci tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. Anıt Önündeki törenlerde ayrıca folklor ekibi de kısa bir gösteri sundu.
Atatürk Anıtı’nın önündeki çelenk sunma töreninin ardından resmi kutlama programı, havanın yağışlı olması nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlendi. Buradaki resmi kutlama programına Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, ilçe kaymakamları, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile kurum temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını büyük coşkuyla kutladıklarını söyleyerek, “Sevgiye, barışa, dostluğa, kardeşliğe, çağdaşlığa, bilime, teknolojiye açılan aydınlık ve büyük bir kapı olan 23 Nisan, Gazi Mustafa Kemal’in geleceğin teminatı olan çocuklarımıza sevgi ve güvenini göstermektedir. Bizler, bu sevgi ve güven sayesinde dünyanın ilk ve yegane çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet egemenliğine dayanan, demokrasinin ve Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sayesinde tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz” dedi.
Tatlı konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Tüm dünyaya sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajları vererek; heyecanla, coşkuyla, rengarenk görüntülerle ve Dünya çocuklarıyla birlikte bu güzel bayramı en güzel duygularla kutlamaktan büyük kıvanç duymaktayız. Bu donanım sizi, ailenizi, milletimizi, ülkemizi ve insanlığı yüceltecektir. Yeter ki birikimli olmak için çalışın. Başarmak için samimi ve gayretli olun.”
Tatlı’nın konuşmasının ardından minik öğrencilerin gösterilerine geçildi. Ana sınıfı öğrencilerinin sergilediği gösteriler izleyenler tarafından tam not alırken, özellikle minik öğrencilerin oluşturduğu mehteran ekibinin gösterisi uzun süre alkış aldı.